Menü ≡

Szlovákia síelni hívja a kolontári gyerekeket Donovalyba

2010.11.13.
Szlovákia síelni hívja a kolontári gyerekeket Donovalyba A Szlovák Idegenforgalmi Hivatal képviselői az elmúlt hetekben meglátogatták a vörösiszap-katasztrófa által sújtott dunántúli településeket. Találkoztak a bajbajutott települések polgármestereivel és megegyeztek, hogy Donovaly síterepe vendégül látja a falvakban lakó gyerekeket.
h i r d e t é s
Azok a kolontári gyerekek, akiknek a családjai különösen megszenvedték a katasztrófa következményeit egy hetes meghívást kapnak a magyar síelők körében legnépszerűbb szlovákiai sítereptől, Donovalytól. A költségeket, beleértve az utazást, a szállást, a felszerelést, és a bérletek árát, teljes egészében a szlovákok, illetve partnereik fedezik. Az együttműködéshez segítségét ajánlotta fel a PATTY SKI síiskola Donovalyban, a Boci Travel utazási iroda, amely évek óta szállít kiránduló gyerekeket Szlovákiába és a Magyar Síakadémia.

A népszerű síközpontban oktatók tanítják majd a gyerekeket síelni és hódeszkázni. Az egyhetes látogatásra valószínűleg karácsony előtt vagy januárban kerülhet sor. A pontos időpont az aktuális hóviszonyoktól és a kolontári polgármesterrel létrejövő megegyezéstől függ.

Egy hét teljes vendéglátást ajánlott fel a szlovákiai Donovaly a magyar gyerekeknek
Egy hét teljes vendéglátást ajánlott fel a szlovákiai Donovaly a magyar gyerekeknek
Soňa Jelínková, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal budapesti irodájának a vezetője a Hó-Show kiállításon kijelentette: „szeretnénk, ha a gyerekek legalább arra az egy hétre elfeledhetnék az otthoni szörnyűségeket, és a mindent elborító, mérgező, vörös iszap helyett jó levegőn legyenek és a hófödte fehér hegyekben gyönyörködhessenek”.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó síiskolák:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó fórum:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »