Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Külön meteorológiai állomás létesült a schladmingi VB-re

2013.01.30. Bata Attila

Jövő héten kezdődik az alpesi síelők világbajnoksága a stájerországi Schladmingban. Mondani sem kell, hogy az időjárásnak kiemelt szerepe lesz a kéthetes versenysorozat alatt, ezért nem is meglepő, hogy az Osztrák Meteorológiai Intézet (ZAMG) munkatársai kitelepülnek a helyszínre a versenyek idejére.
Szerelik az új mérőállomást
Szerelik az új mérőállomást
Két meteorológussal és egy műszaki kollégával segíti a rendezők munkáját az Osztrák Meteorológiai Intézet a következő napokban Schladmingban. A szakemberek már kiépítettek két mérőállomást a hegyen, az egyiket a férfiak lesiklóversenyének rajtjánál 1741 méter magasan és egy másikat a síterep középső részén, 1340 méteren. Ezen felül az egyik lift kabinjának a tetejére is felszereltek egy mérőberendezést, amely a kabin mozgását követve különböző magassági régiókból gyűjti majd össze az adatokat.

Az ideiglenes állomás célja, hogy a versenyek alatt szinte percre-kész információkat kapjanak a szervezők, valamint a versenyek közvetlen körzetére specializált időjárási előrejelzésekkel segítsék a szövetség munkáját. Külön meteorológiai állomások létrehozása a nagy síversenyeken lassan már tipikusnak mondható, az osztrák kollégák is dolgoztak már más téli sporteseményeken, sőt a következő téli olimpián is ott lesznek.

Schladming természetesen nagyon készül a világbajnokságra. Az elmúlt napokban közel félmillió köbméter havat gyártottak, így már egy méter vastag, keményre ratrakolt hóréteget sikerült a versenypályákra varázsolni. Ez a hóréteg valószínűleg a mostani enyhébb és esős időjárásnak is könnyebben tud ellenállni.
KOMMENTEK
vmate | 2013.01.30. 14:17
komoly!
Úgy néz ki lesz hóesés bőven.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon 1100 méteren, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Reggeli kérhető, kisállat hozható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Liesl
Egyedileg berendezett, exkluzív 6-8 fős apartmanok saját szaunával Schladming / Hauser Kaibling síliftjeitől 350 méterre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.