Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schladming sokat profitált a 10 éve rendezett világbajnokságból

2023.02.22. Bata Attila

Közel 10 évvel ezelőtt rendezték a magyarok körében is népszerű Schladmingban az alpesi síelők világbajnokságát. Akkor az egész sívilág két hétre a stájer régióra figyelt. Utólag már látható, hogy a rendezvény nagyon jót tett a síterep népszerűségének és fejlődésének.
A világbajnokság megnyitója, emlék 2013-ból
A világbajnokság megnyitója, emlék 2013-ból
Ahogy mondani szokták, a számok nem hazudnak. A világbajnokság előtti szezonban a környéken 1,3 millió, a vb utáni szezonban közel kétmillió vendégéjszakát regisztráltak a környék szálláshelyei. A tévéközvetítések, az ingyen reklám után beindult a külföldiek érdeklődése a síterep iránt.

Tavaly újabb szintet lépett a régió. Először fordult elő, hogy a „nyári” időszakban (májustól októberig) több vendég érkezett, mint a síszezonban. Ehhez valószínűleg az is kellett, hogy a síszezonban a szállásfoglalást még igazolásokhoz vagy oltásokhoz költötték, azonban a trend így is kirajzolódik.

A Schladming-Dachstein régió a vendégek számát tekintve mára a leglátogatottabb öt osztrák régió közé tartozik. És ezt a fejlődést nagyban a 10 évvel ezelőtti rendezvény alapozta meg.
Megépült a nyolcszemélyes Lärchkogelbahn
A síterepen (Planai-Hochwurzen) folyamatos a fejlődés. 1993-as világbajnokság óta kb. 130 millió eurót költöttek fejlesztésekre. A síterep 50 évét bemutató cikkünkben felsoroltuk a látványosabb beruházásokat.

Még túl sokat nem tudni az Energiekristall névre keresztelt új projektről, amely idén ősszel indul és a népszerű Dachstein-gleccserre közlekedő felvonó hegyállomásának teljes megújítását célozza meg. A tervek szerint jövőre egy tízszemélyes kabinos is épül a síterepen, a jelenlegi kétszemélyes Rohrmoos 1 ülőlift helyett.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Alpenchalets Reiteralm
120 m2-es wellness faházak maximum 10 fő részére közvetlenül Reiteralm sípályáinál, a Schladming 4 hegy sípálya rendszerében. Minden ház 4 db hálószobával, nagy nappalival, több fürdőszobával és egyedi wellness szolgáltatásokkal kényezteti vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Glösalm
Igazi alpesi meseházikó a Dachstein gleccser lábánál 1.500 méteres magasságban. 3 db modern apartmanja összesen 11 fő részére kínál szállást, büféreggeli is kérhető. Á la carte vendéglő is működik a szálláshelyen.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sporthotel Royer csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Családbarát sportszálloda Schladmingban, 450 méterre a Planai sílifftől, ingyenes sítranszferrel! Wellness részleg medencével, csúszdával, szaunákkal és gyermek medencével. Szolgáltatások: gyermekfelügyelet, tekepálya, teniszpályák, squash, és még sok más beltéri sport.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.