Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Külön meteorológiai állomás létesült a schladmingi VB-re

2013.01.30. Bata Attila

Jövő héten kezdődik az alpesi síelők világbajnoksága a stájerországi Schladmingban. Mondani sem kell, hogy az időjárásnak kiemelt szerepe lesz a kéthetes versenysorozat alatt, ezért nem is meglepő, hogy az Osztrák Meteorológiai Intézet (ZAMG) munkatársai kitelepülnek a helyszínre a versenyek idejére.
Szerelik az új mérőállomást
Szerelik az új mérőállomást
Két meteorológussal és egy műszaki kollégával segíti a rendezők munkáját az Osztrák Meteorológiai Intézet a következő napokban Schladmingban. A szakemberek már kiépítettek két mérőállomást a hegyen, az egyiket a férfiak lesiklóversenyének rajtjánál 1741 méter magasan és egy másikat a síterep középső részén, 1340 méteren. Ezen felül az egyik lift kabinjának a tetejére is felszereltek egy mérőberendezést, amely a kabin mozgását követve különböző magassági régiókból gyűjti majd össze az adatokat.

Az ideiglenes állomás célja, hogy a versenyek alatt szinte percre-kész információkat kapjanak a szervezők, valamint a versenyek közvetlen körzetére specializált időjárási előrejelzésekkel segítsék a szövetség munkáját. Külön meteorológiai állomások létrehozása a nagy síversenyeken lassan már tipikusnak mondható, az osztrák kollégák is dolgoztak már más téli sporteseményeken, sőt a következő téli olimpián is ott lesznek.

Schladming természetesen nagyon készül a világbajnokságra. Az elmúlt napokban közel félmillió köbméter havat gyártottak, így már egy méter vastag, keményre ratrakolt hóréteget sikerült a versenypályákra varázsolni. Ez a hóréteg valószínűleg a mostani enyhébb és esős időjárásnak is könnyebben tud ellenállni.
KOMMENTEK
vmate | 2013.01.30. 14:17
komoly!
Úgy néz ki lesz hóesés bőven.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Sporthotel Royer csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Családbarát sportszálloda Schladmingban, 450 méterre a Planai sílifftől, ingyenes sítranszferrel! Wellness részleg medencével, csúszdával, szaunákkal és gyermek medencével. Szolgáltatások: gyermekfelügyelet, tekepálya, teniszpályák, squash, és még sok más beltéri sport.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bachseitenhof Panzió
1.200 m magasan az erdő szélén fekvő 12 szobás, panorámás panzió. A legközelebbi sílift (Fageralm) 4,5 km-re található, de kocsival a Ski Amadé sírégió számos síterepe elérhető. A síelés után finn- és infraszauna, ezen kívül internet, ingyenes parkolás várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon /1100 m tszfm./, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.