Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Kutatás a méteres hóban elveszett kamera után

2013.03.18. | Szerző: Bata Attila
Szívszorító történet járta be Kanadát. Egy ausztrál pár felejthetetlen hetet töltött síeléssel Kanadában, majd hazaérkezés után a hölgy megbetegedett és hirtelen elhunyt. Az utolsó közös hetüket egy kamera rögzítette, amelyet sajnos elhagytak a méteres hóban. A férfi nagyon szeretné megtalálni az elveszett kamerát.
h i r d e t é s
Az ausztrál Matt Lorraway és 23 éves barátnője, Rebecca Ware februárban egy hetet töltött Kanada egyik legjobb síterepén, Whistlerben. Miután hazaértek a hölgyet leukémiával diagnosztizálták, és azonnal kórházba került. Majd komplikációk léptek fel és öt nappal később Rebecca elhunyt.

A 31 éves fiatalember szerint ez volt barátnője első sítúrája, amit egy márkás fejkamerával meg is örökítettek. A vakáció vége felé az egyik csúszás alatt a fejkamera leesett a férfi sisakjáról, amelyet csak később vett észre. Azt meg tudja mondani, hogy melyik hegyoldalban, nagyjából merre veszthette el a kamerát, de megtalálni a méteres hóban nem annyira egyszerű. Whistlerben rengeteg hó esett az idei szezonban is, a vakáció időpontjában is naponta akár 40-50 cm friss hó is eshetett.

A tragédia után Matt nagyon szeretné megtalálni kameráját, rajta a pótolhatatlan felvételekkel. Az egyik ismerőse segített is neki, felhívást tett közzé kanadai weboldalakon, külön Facebook oldalt indított a kamera megkeresésére, valamint a síterep is segítő partner volt a keresésben, közzétették a történetet a pár képével együtt.

A helyszínt ismerő hegyimentők szerint kevés az esély arra, hogy ez elveszett kamera hamarosan előkerül. Inkább abban lehet bízni, hogy tavasz végére a vastag hóréteg végre elolvad, és akkor előkerülhet a fejkamera is.

2013.03.18. 07:58:47 gabek
Szomorú történet. Én is ugyanígy hagytam el a telefonomat februárban Annabergen, pont aznap esett vagy 40-50 cm hó. Nem találtuk meg, pedig még egy darabig kicsengett, elvileg le lehetett volna kérni tőle a GPS koordinátáit mert okostelefon volt, de akkor nem tudtam hogy hogyan.
2013.03.18. 19:37:49 százas
Holnap indulok!
2013.03.18. 22:19:37 kmcsl83
Nagyon szomorú történet. Jó lenne mielőbb megtalálni azt a kamerát.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »