Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

La Plagne és Megéve a legjobb francia síterepek

2014.12.01. Bata Attila

Számos lista lát napvilágot minden szezonban arról, hogy melyik a legjobb síterep Európában. Ezekből néhányat mi is bemutatunk. A német anyanyelvű országban készült felmérések visszatérő kritikája, hogy kihagyják a francia síterepeket. Akkor most nézzünk egy listát direktben a franciáktól, csak a franciákról!
A francia L’Equipe magazin (az első számú francia sportlap) évente közzéteszi, hogy melyik francia síterepet tartják a legjobbnak. A szempontokat három részre lehet csoportosítani. Maximálisan 15 pont jár közvetlenül a síeléshez kapcsolódó szempontok szerint (pályák száma, kilométer, liftek, stb). További 5 pontot kaphatnak a síterepeket családbarát szempontok alapján. Mivel a síelés nemcsak a síelésről szól a franciáknak, további 10 pont jár a síelésen kívüli szolgáltatásokért (pl. vendéglők, fürdők, programok stb.) A részletes szempontok legalul – franciául – megtalálhatóak.

A sorrend a tavalyi évhez képest nem változott. Az idén is La Plagne és Megéve végzett az első helyen, igaz most csak 25 pontot szereztek a maximális 30-ból. A francia terepek rajongói csemegézhetnek a lenti listából, amelyet most tényleg a franciák állítottak össze.
Az első 20 francia síterep
Az első 20 francia síterep
A lista második fele
A lista második fele
A pontozás szempontjai
A pontozás szempontjai
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.