Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lachtal: összejött a pénz az idei fejlesztésekre

2009.05.31. Bata Attila

Lachtal: összejött a pénz az idei fejlesztésekre Sikerült összegyűjteni az idei fejlesztéshez szükséges hétmillió eurót, és kezdődhetnek a munkálatok a magyar síelők körében is előszeretettel látogatott síterepen. Az legfontosabb újdonságok, hogy új, hatszemélyes ülőlift épül a Schönbergen és kibővítik a terepet Pusterwald irányában.
Április elején már konkrét terveket lehetett hallani a lachtali fejlesztésekről. A tervekről akkor számoltak be nyilvánosan a síterep vezetői, akik nem csak az idei fejlesztésekkel dicsekedtek el akkor, hanem remélték, hogy sikerül elég meggyőzően vázolni elképzeléseiket és be tudják gyűjteni a tervek megvalósításához szükséges hiányzó egymillió eurót.

A banki kölcsönökből és magánbefektetők pénzéből már hatmillió euró a lifttársaság rendelkezésére állt, a többi egymilliót szintén magánbefektetők adták össze az utóbbi időben. Az érdeklődők ötezer euró értékben vásárolhattak részesedést a projektben, amelyek után évente kamatokat kapnak, és tizenöt év múlva a teljes összeget visszakapják 10 százalék bónusszal megemelve.

A nagyszerű szezon után, sőt számos osztrák síterep még a befejezése előtt, jelentett meg hirdetést a helyi és országos médiában, amelyben befektetőket kerestek az idei fejlesztéseikhez. A hóban gazdag tél is kellett ahhoz, hogy meggyőzze a befektetőket, hogy Lachtalon, vagy a többi síterepen is érdemes lehet finanszírozni az idei fejlesztéseket. A szálláshelyek száma is bővül az idén. Az Appartement-Hüttendorf három új épülettel bővül, amelyben 130 új vendégágyat adnak át. A vendégágyak száma 2003 és 2008 között 400-ról 900-ra emelkedett a környéken, amelynek következtében tavaly már 73.000 vendégéjszakát töltöttek itt, szemben a 2004-es 35.000 éjszakával. A vendégek között továbbra is a magyarok vannak az első helyen. Az adatok szerint a vendégek 44 százaléka Magyarországról érkezik, utánunk következnek az osztrákok 30 százalékkal és harmadik helyen állnak a németek 15 százalékkal.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Almrauschhütte Markus
A 16 fős saját szaunás önellátó faház 1.700 m-es magasságban, közvetlenül Lachtal sípályáinál található (kb. 50 m): nappali és konyha, 5 db hálószoba összesen, 5 db fürdő, sítároló és saját szauna várja a síelőket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Appartementhaus Hochegg
Igényes apartmanok csendes helyen, Lachtaltól 4 km-re ingyenes buszos transzferrel a felvonókhoz! Szolgáltatások: reggeli, bár, finn szauna, infrakabin, pihenőszoba, ingyenes wi-fi a recepción.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Monarchia Park csillagcsillagcsillagcsillag
Az elegáns apartmanfalu 1.650 méteres magasságban, közvetlenül a lachtali sípályák mellett helyezkedik el. Modern és otthonos, wifivel felszerelt apartmanjai 4-10 személy részére biztosítanak szállást. Ellátás a központi épületben rendelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.