Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

A kisebb stájer síterepek is kitartanak még

2009.03.19. | Szerző: Bata Attila
A kisebb stájer síterepek is kitartanak még A stájerországi síterep-üzemeltetők igencsak elégedettek az idei szezonnal. Nagyon régen nem volt ilyen szerencsés szezon, végig, egyenletesen jó minőségű, és javarészt természetes hóval várták a vendégeket, akik természetesen rekordszámban látogattak ki a tartomány pályáira.
h i r d e t é s
Salzstiegl síterepének vezetője szerint, ha még tíz, az ideihez hasonló szezon követné a mostanit, akkor esetleg egy új hatszemélyes buborékos liftet is lehetne építeni. A síterep addig üzemel, amíg az időjárás engedi, de a húsvéti ünnepek alatt is elindítják a felvonókat, ha síelni már nem is lehet majd, de a sítúrázók még elég havat találnak majd a magasabban fekvő részeken.

Gaberl síterepe is remek szezont tudhat maga mögött, a síterepet Salzstiegl-hez hasonlóan rengeteg magyar kereste fel az idén. A hóviszonyok továbbra is alkalmasak a sportolásra, de már nem sokáig tartanak nyitva. Jelenleg 80-100 cm természetes hó borítja a pályákat, de az idén a március 22-i vasárnapon lehet itt utoljára síelni.

A sielok.hu olvasóit ingyen napijegyekkel ellátó Aflenz-Bürgeralmon újra esett a hó, jelenleg a völgyben 50, a hegyen 220 cm a hóvastagság. Fantasztikus viszonyok várják a március utolsó heteiben síelni indulókat. Akár húsvétig is kitarthatnának, de azt mondják, a 4 és fél hónapos szezon bőven elég volt, márc. 29-én vasárnap délután leállnak a liftek Aflenzen. Modriach síterepén változtattak az eredeti terveken, és március 29-én járnak utoljára a liftek, egy ez héttel hosszabb nyitvatartást jelent a tervezetthez képest. Felesleges is mondani, itt is remek szezont zártak, volt hó és napsütés bőven ebben a szezonban. A bevételekből már az első fejlesztések is megvalósultak, két pálya már esti világítást kapott, az edzeni vágyók legnagyobb örömére.

Csodás fotókat kaptunk az évente egyre nagyobb hórekordokat produkáló Loserről. Az Altausee fölött fekvő festői síterepen a völgyben jelenleg 150, a hegyen 540 cm a hóréteg.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »