Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Bazi nagy stájer szezonkezdet a hétvégén

2008.12.06. | Szerző: Bata Attila
Bazi nagy stájer szezonkezdet a hétvégén A jól ismert görög lagzis film címét kellett kölcsönvenni ahhoz, hogy érzékeltessük, hogy már december első hétvégéjén a stájer síterepeknek több mint a kétharmada megnyitja kapuit! Lachtaltól Schladmingig hangos bulikkal indul be az élet Stájerország síterepein.
h i r d e t é s
Az utóbbi hetek kedvező időjárásának köszönhetően átlagosan egy méter vastag hó várja a síelőket a tartomány legtöbb síterepén, de a hóágyúkat még most sem állították le. Schladming (Planai) pályáin már két hete lehet síelni. Az üzemeltetők szerint eddig naponta kétezren keresték fel a pályákat, de a hétvégén naponta 4000 vendégre számítanak. Ehhez jön még a hétvégi Kid Rock koncert, az inkább Pamela Anderson egykori férjeként ismert énekes koncertjére 6000 rajongót várnak.

Nagyságrendekkel kevesebb vendégre számítanak Präbichl pályáin, ahol az előző hétvégén már lehetett síelni. Az üzemeltetők szerint akkor naponta ezer síelőt fogadtak, most abban reménykednek, hogy többen jönnek majd. Sajnos az időjárás valószínűleg nem lesz ebben partner, hiszen végig borús, borongós idő várható a hétvégén. A déli és nyugati stájer régiókban is szépen alakul a hóhelyzet, Hebalm üzemeltetői annak örülnek a legjobban, hogy a falu is teljesen fehérbe öltözött, és ennél jobb reklám nem is kell, hogy a maradék karácsonyi és szilveszteri szálláshelyek is elfogyjanak.

Wolfgang Rappold, a lachtali síterep vezetője is optimistán tekinthet a szezon elé. Majdnem egy méter vastag természetes hó borítja a hegyoldalt, a fák roskadoznak a hótól, és szombaton itt is fergeteges bulival nyitják meg a szezont.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »