Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bazi nagy stájer szezonkezdet a hétvégén

2008.12.06. Bata Attila

Bazi nagy stájer szezonkezdet a hétvégén A jól ismert görög lagzis film címét kellett kölcsönvenni ahhoz, hogy érzékeltessük, hogy már december első hétvégéjén a stájer síterepeknek több mint a kétharmada megnyitja kapuit! Lachtaltól Schladmingig hangos bulikkal indul be az élet Stájerország síterepein.
Az utóbbi hetek kedvező időjárásának köszönhetően átlagosan egy méter vastag hó várja a síelőket a tartomány legtöbb síterepén, de a hóágyúkat még most sem állították le. Schladming (Planai) pályáin már két hete lehet síelni. Az üzemeltetők szerint eddig naponta kétezren keresték fel a pályákat, de a hétvégén naponta 4000 vendégre számítanak. Ehhez jön még a hétvégi Kid Rock koncert, az inkább Pamela Anderson egykori férjeként ismert énekes koncertjére 6000 rajongót várnak.

Nagyságrendekkel kevesebb vendégre számítanak Präbichl pályáin, ahol az előző hétvégén már lehetett síelni. Az üzemeltetők szerint akkor naponta ezer síelőt fogadtak, most abban reménykednek, hogy többen jönnek majd. Sajnos az időjárás valószínűleg nem lesz ebben partner, hiszen végig borús, borongós idő várható a hétvégén. A déli és nyugati stájer régiókban is szépen alakul a hóhelyzet, Hebalm üzemeltetői annak örülnek a legjobban, hogy a falu is teljesen fehérbe öltözött, és ennél jobb reklám nem is kell, hogy a maradék karácsonyi és szilveszteri szálláshelyek is elfogyjanak.

Wolfgang Rappold, a lachtali síterep vezetője is optimistán tekinthet a szezon elé. Majdnem egy méter vastag természetes hó borítja a hegyoldalt, a fák roskadoznak a hótól, és szombaton itt is fergeteges bulival nyitják meg a szezont.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sporthotel Royer csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Családbarát sportszálloda Schladmingban, 450 méterre a Planai sílifftől, ingyenes sítranszferrel! Wellness részleg medencével, csúszdával, szaunákkal és gyermek medencével. Szolgáltatások: gyermekfelügyelet, tekepálya, teniszpályák, squash, és még sok más beltéri sport.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.