Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az idén már nem épül új kabinos Tauplitzon

2009.07.26. Bata Attila

Az idén már nem épül új kabinos Tauplitzon A tavalyi fantasztikus hóviszonyok után sokan bíztak abban, hogy sikerül megépíteni az idei szezonra tervezett kabinos liftet, de sem az engedélyek nem érkeztek meg időben, sem a pénz nem jött össze, így csak a 2010/2011-es szezonra készülhet el a felvonó, és a hozzákapcsolódó komoly fejlesztések.
Stájerország az idei szezonra három nagyobb liftberuházást tervezett, ebből a legnagyobb fejlesztés, a 16 millió eurós költségre tervezett tauplitzi liftépítés csak jövőre valósulhat meg. A tervek szerint a 27-es piros jelzésű pálya mellett már harmincnégy éve üzemelő Mitterstein húzólift helyén épül meg a modern, nyolcszemélyes kabinos lift. Az új lift völgyállomása jóval lentebb kerülne a mostaninál, a Zauchen-Ursrung mellett építik fel az új épületet. Ide új parkoló is épülne, amelyet a Mautstraße-ről lehetne megközelíteni. Ezen felül a tervekben szerepelt még új pályák megépítése az új lift mellett, a régiek kiszélesítetése, és új hóágyúk üzembeállítása ezeken a pályákon.

Szaggatott vonallal jelölve a tervezett kabinos nyomvonala
Szaggatott vonallal jelölve a tervezett kabinos nyomvonala
Ezek voltak a tervek, amelyekből már nem sok lesz az idén. Ennek több oka is van a helyi polgármester szerint. Először az építési engedélyhez szükséges vízhasználati jogokkal kapcsolatos engedélyek nem érkeztek meg időben. Szintén nem kapták meg időben a helyi lavinabizottság állásfoglalását a tervekkel kapcsolatban, így idén már késő lenne nekikezdeni az építkezésnek.

A finanszírozás sem „állt össze teljesen”. A projekt teljes költsége 16 millió euróba kerül, és ebből a tartomány néhány héttel korábban három milliót már beígért az építkezésekre. Itt is sikeres volt a helyi magánszemélyek és vállalkozók bevonása a finanszírozásba. Az építkezés támogatói tíz év múlva kapják vissza a pénzüket teljes összegben, de közben természetesen kamatokat kapnak érte évente. Ebben a konstrukcióban körülbelül 1 millió eurót sikerült összegyűjteniük a helyieknek.

A munkálatok tehát az idő rövidsége miatt csúsznak, valószínűleg csak akkor kezdődnek meg, ha az előttünk álló szezon hava teljesen elolvad. Az új liftet, amely 2,5 kilométeres hosszával a leghosszabb kabinos liftnek számít Stájerországban, 2010 decemberében adhatják át.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Tauplitzerhof csillagcsillagcsillag
A szálloda Tauplitz központjában fekszik, a Tauplitzalmra vezető négyszemélyes ülőlifttől mindössze 250 méterre. Szolgáltatásai: étterem, bár, szauna, gőzfürdő, masszázs, szolárium, pihenőszoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sonnenalm Apartmanház
A Sonnenalm Apartmanház két apartmanja kb. 10 km-re Tauplitz sítereptől Bad Mitterndorfban található. A jól felszerelt, 50 nm-es összkomfortos apartmanok 4 + 1 fő számára biztosítanak kényelmes szálláslehetőséget, gyönyörű kilátással a környékbeli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.