Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megbénítja Karintiát a hatalmas havazás

2008.12.05. Bata Attila

Megbénítja Karintiát a hatalmas havazás Ami a síelőknek kedvező, az nem feltétlenül örömhír az autósoknak. Már eddig is komoly gondokat okozott a havazás Karintiában, de péntek este ismét megbénította a közlekedést a hirtelen jött hóvihar. Több autópályát is ideiglenesen le kellett zárni, péntek estig 40-45 cm hó hullott – csak az utakon.
Az A10-es és A2-es autópályákon jelentős fennakadásokat okozott a havazás. Hatalmas dugók alakultak ki, többször le kellett zárni néhány útszakaszt. Sok teherautó elakadt a hóban, és mögöttük komolyabb torlódások keletkeztek. Péntek este csak hólánccal hajthatnak fel a teherautók az autópályákra. Az időjárás folyamatosan megnyugszik és holnaptól már kevesebb csapadék várható, vasárnaptól pedig már rövidebb napos időszakokra is van remény.

Hétvégén lesz a hivatalos szezonnyitó Nassfelden. A tökéletes hóviszonyokon kívül (140 cm) egy kellemes meglepetés is várja az ide érkezőket, a felnőttek is csak a gyermekbérlet árát (18 euró) fizetik a nyitónapon. Szintén szombaton tartják a hivatalos szezonnyitót Katschberg síterepén, valamint az Innerkrems régió pályái is ekkor nyitnak.

Minden tökéletes Heiligenblut síterepén. Az utóbbi napokban 150 cm friss hó esett, a síterep üzemeltetője szerint harminc éve nem volt ilyen nagyszerű szezonkezdet a környéken. Ennél jobb már nem is lehetne, a Schareck tetején most 220 cm a hó vastagsága, és a szezon most már biztosan kitart április 19-ig.

A sok hó ellenére Ankogel/Mallnitz csak a következő hétvégén nyit ki teljesesen, de ekkor már igénybe lehet venni a hagyományosan felajánlott ingyenes síoktatást, ingyenes kölcsönzést, és ingyenes bérletet, persze kisebb-nagyobb megszorításokkal, amelyet a síterep honlapja ismertet. Ezen a hétvégén azért a sífutók örülhetnek, hiszen csakis az ő kedvükért nyit ki a síterep.

Új pályákkal, és radaros sebességmérővel nyit ki Gerlitzen. A bátrak sebességét egy radar méri, amely pontosan megmutatja, hogy mennyivel mentek, vagy bukás esetén azt, hogy mennyivel nem kellett volna menni. Most debütál a síterep új szolgáltatása, interneten és mobiltelefonon is meg lehet tudni, hogy mekkora az aktuális sor hossza a síterep liftjei előtt.

Az előző évek gyenge szezonkezdetei után a hétvégén az összes lift üzemelni fog Bad Kleinkirchheim síterepén. Ugyanez érvényes a közeli Turrach és Bodental terepeire, valamint szombattól Falkertre is. A hétvégén megnyitó helyi síterepek közé tartozik még Klippitzthörl, Simonhöhe és Flattnitz.

Kicsit még várni kell, valószínűleg a következő héten már kinyitja kapuit Dreiländereck, Verditz, Emberger Alm és Goldeck.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Almresort Gartnerkofel
A modern Almresort Gartnerkofel egy abszolút pályaszállás a nassfeldi sírégió Gartnerkofel részén. A szállás 6 különböző apartman típussal rendelkezik 4 és 12 fő közötti kapacitással, némelyikük saját szaunával is felszerelt.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ski&Bike Nassfeld apartmanok
A Ski & Bike apartmanok Hermagor nyugodt külterületén találhatóak, a nassfeldi sípályáktól 10 kilométerre. 2,3 és 5 fős apartmanok felszerelt konyhasarokkal, wifivel, igény esetén ellátással a szomszédos étteremben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Al Gallo Forcello csillagcsillagcsillagSuperior
Az Al Gallo Forcello***superior pályaközeli szálláshely 1.530 m-en Nassfeld olaszországi oldalán mindössze 3-400 méterre az első sílifttől és az osztrák-olasz határtól. Egy-két-három-négyágyas szobák, családi szobák, reggelis vagy félpanziós ellátás, kis wellness részleg, saját síkölcsönző várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.