Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ingyenes a síbérlet a síoktatáshoz Stájerországban

2009.03.05. Bata Attila

Ingyenes a síbérlet a síoktatáshoz Stájerországban Stájerország összefog és megpróbálnak szembefordulni a trenddel. Egyre kevesebb – hazai és külföldi - gyermek kezd el síelni az utóbbi időben, ezért jövőre minden sítanfolyamon részt vevő gyermek ingyen kapja ajándékba a síbérletet a stájerországi tartomány bármelyik síterepén.
Az akció több célt is szolgál. Az utóbbi időben jelentősen csökkent a síoktatásra jelentkező fiatalok száma, amely a szakemberek szerint a megemelkedett költségeknek köszönhető. Az új javaslat ezen is segíthet, valamint ezzel egy időben a turizmusnak is jól jöhet, hiszen az első hírek szerint az akciót a Stájer Turisztikai Hivatal belföldön és külföldön is egyaránt népszerűsíteni fogja, ettől pedig a turizmus további fellendülését várják.

Az osztrák tartomány egymillió eurót szán arra, hogy minden Stájerországban síelni tanuló iskolás síbérletét kifizesse a következő szezonban. A cél az, hogy a gyermekek és a síoktatók is minél egyszerűbben meg tudják szervezni az oktatást, ezért akár már a szállásfoglalással egyidőben is megkaphatják a gyerekek az ingyenes bérleteket.

Valószínűleg lesznek apróbb korlátozások a rendeletben, amelynek a részleteiről még túl sokat nem tudunk. Az egyik ilyen fontos pont lehet, hogy legalább három vendégéjszakát el kell tölteni egy stájer szálláshelyen, és az akció kedvezményei nem vehetőek igénybe a kiemelt időszakokban pl. karácsonyi ünnepek vagy a síszünet alatt.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.