Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mostantól Kreischberg és Lachtal egy kézben

2012.08.14. Bata Attila

Mostantól Kreischberg és Lachtal egy kézben Eldőlt, hogy a következő években a magyarok körében különösen népszerű két stájer síterep egy kézbe került. Lachtal síterepét megszerezte a kreischbergi síterepet vezető testvérpár, így kíváncsian várjuk, hogy a közös frigy milyen hatással lesz erre a két terepre.
A történet itt is a múltban kezdődött. Stájerország jó néhány évvel ezelőtt úgy döntött, hogy gatyába rázza a lachtali síterepet, és a tartomány pénzügyi segítségének köszönhetően beindultak a fejlesztések és ennek nyomán a síelők és velük együtt a pénz is megérkezett a házhoz. Az elmaradott hegyoldalból színvonalas síterep lett stabil vendégkörrel, köztük rengeteg magyarral. Idén májusban a tartomány úgy döntött, hogy szeretné eladni a síterepben lévő tulajdonrészét, és a befolyt összegből más tartományi kiadásokat finanszírozni.

Már a májusi meghirdetést követően látszott, hogy ez a játszma két helyi játékos között fog lezajlani. Az egyik esélyes a közeli Kreischberg síterepét vezető Karl Schmidhofer és testvére volt, akik elővételi joggal rendelkeztek a tartomány 80 %-os tulajdonrészére. A kiszivárgott hírek szerint nekik 1,05 millió eurót ért volna meg a tulajdonrész. Velük szemben indult egy helyi fuvarozási vállalkozó, Hans Peter Piwonka, akinek rokonai még a hatvanas években voltak érdekeltek a helyi síterepen, ő egyből egy 2,05 milliós ajánlattal nyitott.

Közben a politika is hallatta szavát, leginkább az üzlet ellenzői, akik szerint ezek az ajánlatok a közelében sincsenek annak az összegnek, amelyet a tulajdonrész ér. A tartomány 60 napot adott a végleges ajánlatok beadására, amely júliusban járt le. A találgatásoknak a múlt heti döntés vetett véget. Kiderült, hogy a határidőig a kreischbergi csoport megemelte ajánlatát, így 2,1 millió euróval övék lett a tulajdonrész, mivel a konkurencia nem emelte az ajánlatát.

A döntéssel egy kézbe kerül a két síterep 24 liftje és 86 kilométernyi pályája. Az új tulajdonosnak számos kihívással néznek szembe. Először is tisztázni kell az engedély nélkül eladott Tanzstatt csákányos lift ügyét, amely a tartomány és az előző vezető között zajlik. Sokan kíváncsiak arra hogyan lehet a két síterepet együtt üzemeltetni a kölcsönös előnyök kihasználásával. Még az is lehetséges, hogy a 2015-ben Kreischbergen rendezendő amúgy is dupla világbajnokság (snowboard és freestyle) feladatait megoszthatja egymással a két síterep.

KOMMENTEK
toci | 2012.08.14. 11:08
csak 2 millio euro? 1 modern lift nem jon ki annyibol :)
blint63 | 2012.08.14. 11:41
Gondolom volt adósság is rendesen.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Rosenkranz Üdülőházak csillagcsillagcsillag
Igazi kis alpesi paradicsom 1.100 méter magasságban, 3,5 km-re Kreischbergtől. 2-10 fős, régi osztrák bútorzatú apartmanok önellátással, társalgóval, reggeli zsemleszervizzel és közös szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Alpin Murau csillagcsillagcsillag
A hotel 2006 végén nyitotta meg kapuit az Alpok szívében, Murauban, mely kedvező áraival, barátságos vendéglátóival várja egész éven át az aktív sportok szerelmeseit. Szauna, csoportszoba, internet, sítároló van a házban!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Kirschbaum Apartmanház
6 db felújított apartman Murau központjában, Kreischberg síterepétől 7 km-re. Minden szinten jól felszerelt, közös konyhával, saját utcai parkolóval. Ingyenes WiFi a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.