Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lake Louise: hóhiány miatt elmarad a világkupa verseny

2016.11.16. Bata Attila

Bekövetkezett, amitől tartottunk. Az már biztos, hogy a férfiak versenyei elmaradnak a csodás kanadai síterepen november végén. Az még kérdéses, hogy december elején Miklós Edit versenyeit meg lehet-e tartani? A többi észak-amerikai verseny megrendezése is veszélyben van.
Minden sítereppel egyszer csak megesik, hogy kedvezőtlen időjárás miatt törölni kell egy versenyt. A Lake Louise-i világkupa futam 29 éves története során ez az első alkalom, hogy nem lehet megrendezni a futamokat hóhiány miatt.

Az már biztos, hogy a férfiak november 27-28-i versenyeit törölték. Az még kérdéses, hogy a hölgyek december 2-4-i versenyeit meg tudják-e rendezni. Ezek lennének Miklós Edit versenyei is Észak-Amerikában. Ezzel kapcsolatban a döntést pénteken hozzák meg.

Szintén pénteken döntenek a november 27-28-i női versenyről Beaver Creek-ben. A hóhiány és szokatlanul enyhe időjárást jól mutatja, hogy itt 3500 és 2700 méteres magasság között kellene pályát csinálni, de most túl meleg van a hóágyúzáshoz is.

Killington, hóágyúzás a hétvégén
Killington, hóágyúzás a hétvégén
Pénteken döntenek a december elejei versenyről Killingtonban. Ahogy Stani kolléga észrevette, az alábbi képen roppant sűrűn állnak a hóágyúk. Killington Észak-Amerika legmodernebb síterepe a hóágyúzást illetően. A képen látható pályára 120 darab ágyút állítottak be, amely azt jelenti, hogy a rajtól a célig hat méterenként fújják egymást a hóágyúk. A síterep kissé alacsonyan fekszik, 1285 és 355 méter között, a múltban már többször okozott gondot az időjárás.

A versenyeket pótolni kellene. Több európai síterep már jelezte, hogy decemberben szívesen adna otthont az elmaradt versenyeknek. Ezekről a pénteki döntések után kezdődhetnek meg a tárgyalások. 
KOMMENTEK
Bata Attila | 2016.11.17. 16:31
Nem kamu, ügyes marketing kép, a felső részeken jó a helyzet, alul van gond.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.