Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Látványos gleccseromlás a svájci hegyekben

2015.09.15. | Szerző: Bata Attila
Ritka és látványos jelenséget filmezett le túrázás közben egy svájci házaspár. Múlt hét pénteken Grindelwald síterepének közelében található egyik gleccserről hatalmas hó- és jégtömeg zúdult alá. A hegy lábánál túrázó amatőrfotós házaspárnál szerencsére kéznél volt a kamera…
h i r d e t é s

Gletscherabbruch am Wetterhorn (Switzerland)

Spektakulärer Gletscherabbruch an diesem Wochenende am Wetterhorn in #Grindelwald. Danke an #SRFAugenzeuge Hans Bühler. ^kw

Posted by SRF News on Sunday, September 13, 2015


A Jungfrau Zeitung beszámolója szerint a Bühler házaspár múlt pénteken a Grosse Scheidegg hegységben túrázott, amikor a Wetterhorn-csúcs (3692 méter) közelében hatalmas dörejt hallottak. A Gutz-gleccserből nagyobb mennyiségű hó és jég hullott le a mélybe.

Kép: Hans Bühler / Jungfrau Zeitung
A házaspár körülbelül 400 méterről figyelte, fényképezte és filmezte az eseményt. A férfi korábban a Jungfrau síterepén dolgozott, így már látott egy-két látványos természeti csodát. Elmondása szerint először megindult a lavina, majd később kialakult a hatalmas hófelhő, amelyből még hozzájuk is eljutott egy kicsi.

Szakértők szerint ebben az évszakban van esély ilyen jelenségek bekövetkezésére. A hideg éjszakák és a melegebb nappalok hőmérsékletváltakozása miatt könnyen töredezik a gleccser, és ilyenkor kisebb-nagyobb darabok könnyen le tudnak válni .
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »