Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Lavina rongálta meg egy kabinos lift oszlopát

2013.02.21. | Szerző: Bata Attila
Lavina rongálta meg egy kabinos lift oszlopát Komoly gondokat okoz a francia Cauterets síterepnek, hogy egy lavinaomlás betemette és megrongálta az egyik fontos kabinos lift tartóoszlopát. Amíg az oszlopot nem szabadítják ki a hóból, nem javítják ki a károkat, addig busszal kell szállítani a síelőket, és hatalmas sorok alakulnak ki a többi liftnél.
h i r d e t é s
A Pireneusok idei hatalmas havazásáról és annak pozitív és negatív következményeiről már többször beszámoltunk. Pénteken újabb gondot okozott az üzemeltetőknek a nagy hó. Cauterets síterepének egyik legfontosabb liftjén kellett leállítani a forgalmat, mert a lift egyik tartóoszlopára lavina zúdult. Az ominózus oszlop egy meredek hegyoldalban található. Megközelítése és a munkálatok megkezdése sem volt egyszerű a folyamatos lavinaveszély miatt.

A hó eltakarítását már megkezdték, de az eltávolított hó helyére még mindig csúszik le egy kisebb adag a meredek hegyoldalban. A hó eltávolítása után a tartóoszlop teljes műszaki vizsgálata következik, fel kell mérni, hogy mekkora károkat okozott a lavina az oszlopban, és megkezdeni a károk kijavítását.

A kabinos újra üzembeállítására azért is nagy szükség lenne, mert az itt lakó síelőket reggelente ingyenes buszokkal kell átvinni a síterep másik részére, és az összes síelő most a síterep másik kabinos liftjén zsúfolódik össze, így a szokásosnál jóval hosszabb sorokat kell kivárni a liftnél.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »