Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Les 2 Alpes: hóhiány miatt ősszel zárva

2017.10.22. Bata Attila

Szokás szerint szombaton kellett volna az őszi szünet alatt kinyitnia Les 2 Alpes gleccserének, de az idén hóhiány miatt a Mindenszentek előtti síelésről le kell mondaniuk a franciáknak. Az üzemeltetők sem minőségben, sem biztonságban nem tudnák a szokásos színvonalat garantálni.
Az Alpok keleti felén a szeptember jó sok havat hozott és sorra nyitottak ki, még a tervezettnél korábban is, az osztrák gleccserek. Ezzel szemben a nyugati részen alig hullott hó az ősz elején, így semmivel sem javultak a nyári hőségtől teljesen tönkrement sípályák.

A síterep is látta a baljós helyzetet. Az sem volt jó jel, hogy a meteorológusok október végére sem jósoltak kedvező időjárást, így már október 11-én bejelentették, hogy az október 21. és november 1. között tervezett őszi üzemmódból nem lesz semmi.

Webkamera képe szombaton
Webkamera képe szombaton
Ahogy a webkamera képén is látható, kb. 3000-3600 méteres magasságban, a gleccseren teljesen hiányzik a hó, csak jég borítja. Hírek szerint az elmúlt 40 évben sosem fordult elő, hogy ősszel be kellett zárniuk.

A tervezett nyitás valamikor november végén.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.