Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sláger a lavina-szimulátor Les 2 Alpes síterepén

2008.09.08. Bata Attila

Sláger a lavina-szimulátor Les 2 Alpes síterepén Tavaly decemberben fogadta az első látogatókat a híres francia síterepen felállított lavina-szimulátor, ahol a látogatók két percbe sűrítve élhetik át azokat a borzalmas élményeket, amelyeken a bajbajutott áldozatok mehetnek keresztül egy lavinabaleset alkalmával.

A Robocoaster névre elkeresztelt szimulátor ötlete egy helyi üzletember agyából pattant ki, akinek síoktató barátja és tanítványai egy lavinabalesetben veszítették életüket. A körülbelül 600 000 euróba került speciális berendezést tavaly decemberben adták át a helyi turisztikai hivatal mellett, és népszerűsége azt jelzi, hogy az idén is sláger lehet az idelátogató síelők között.

A szimulátor belsejében egy hét méter hosszú acélkar mozgat egy kabint váltakozó sebességgel hat lehetséges irányban. A kiszámíthatatlan irányváltoztatások mellett hatalmas turbina fújja a jéghideg levegőt a bátor vállalkozók arcába. A két perc alatt 20 másodpercig teljes a sötétség és a végén a mentőkutyák ugatása hallatszik, valamint ahogy mancsukkal kaparják a havat körülöttünk.

A két percig tartó élményért tavaly 10 eurót kellett fizetni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.