Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Les 2 Alpes: sztrájk miatt álltak a liftek a síterepen

2016.02.17. Bata Attila

Franciaországban előszeretettel kezdenek sztrájkba az alkalmazottak, ha az érdekeiket szeretnék megvédeni. Síelésnél ez leggyakrabban az odajutásban volt eddig inkább akadály, a különböző fuvarozó vállalatok sztrájkjai miatt. Ma odáig jutottunk, hogy már a síterep alkalmazottjai is sztrájkoltak.
Több mint egy hete keringtek már a hírek a sajtóban, hogy a Les 2 Alpes síterepét üzemeltető lifttársaság alkalmazottjai sztrájkot hirdettek meg mára. A múlt héten már a tárgyalások is megkezdődtek a síterep és a szakszervezet között, de tegnap este megegyezés nélkül álltak fel az asztal mellől.

Les 2 Alpes: webkamera képe a sztrájk idején
Les 2 Alpes: webkamera képe a sztrájk idején
Az alkalmazottak átlagosan 11%-os béremelést szeretnének, ezen belül a pályamunkások 17 százalékot. Követelésük szerint a lifteknél hiány van munkaerőből, ezért oda további 12-15 fő felvételét várják a munkáltatótól.

A sztrájkot ma reggel szinte az egész síterepen elkezdték, csak néhány pálya és kiegészítő létesítmény üzemelt. Hivatalosan délután 2-ig tartott a munkabeszüntetés, utána lassan beindulhattak a liftek.

Les 2 Alpes: webkamera képe a sztrájk idején
Les 2 Alpes: webkamera képe a sztrájk idején
A síterep közleményt adott ki, amelyben felhívja a figyelmet, hogy az érvényes bérlettel rendelkező síelőket kárpótolja a kiesett időszakért.

Ahogy a webkamera képei is mutatták, csodás idő és hóviszonyok uralkodtak a kihalt pályákon.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.