Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Saalbach videóüzenete: "nyugi, lesz még tél!"

2009.11.26. Bata Attila

Saalbach videóüzenete: "nyugi, lesz még tél!" Nem csak a síelőkben ébreszt fura gondolatokat a barnás-zöldes hegyoldalak látványa, hanem a síterepekben is. Saalbach-Hinteglemm egy jópofa videóval üzent a síelőknek, amelyből megtudhatjuk, hogy ők már régen készen állnak, és nem kell izgulni, hamarosan a tél is megérkezik!
Hiába dőlt meg Ausztriában múlt pénteken a melegrekord, biztosan lesz még tél. A 941 méter magasan található alsó-ausztriai Hohe Wand hőmérője 21,2 fokot mutatott, és sajnos ez minden idők legmelegebb novemberi hőmérséklete Ausztriában. Nem csak itt született új rekord, hanem Zell am See mellett is megdőlt a helyi rekord, a Schmittenhöhe pályáinál 15,1 fokban lehetett túrázni. Itt utoljára 1948-ban (!) volt ilyen meleg.

Alig van manapság Ausztriában olyan meteorológus, akitől még nem kérdezte meg a síelésre kiéhezett néptömeg, hogy a szokatlanul enyhe november után milyen telünk lesz? Elsőre mindenkinek beugrik a 2006/2007-es enyhe és hóban szegény szezonja, amelyet hasonlóan meleg november vezetett be. Szóval a statisztikákat nézegetve mindenre van példa, szerencsére arra is, hogy havas októbert enyhe november követett, majd decemberben beindult Holle Anyó. Az osztrák meteorológiai szolgálat illetékese szerint nem kell még aggódni, hiszen december közepére már tényleg téliesre fordul majd az időjárás, korábbi havazásra egyelőre nem látnak esélyt.

Ha nincs hó, ne csüggedjünk! Legalább is ezt üzeni az idén szinte minden választáson az év síterepe címet besöprő Saalbach-Hinterglemm. Készítettek egy rövidke filmet, amelyben a havas lejtők helyett a zöld domboldalon csatol fel egy helyi szőkeség. A film üzenetét a végén olvashatjuk: „csak nyugalom, a tél hamarosan megérkezik!”.

A Saalbach-hoz közeli salzburgi terepeken pedig már lehet is síelni a hétvégén. Obertauern már korábban is üzemelt, csütörtöktől újabb lifteket indítanak be. Az még nem teljesen biztos, hogy a liftek mellett melyik pályákat nyitják meg. Péntektől két lift jár Flachauban is, tehát itt is megkezdődik a szezon. Hogy meddig tart? Ahol nincsenek biztos hótartalékok, ott valószínűleg nem sokáig. A korábban is idézet meteorológus szerint a következő két hétben jelentős változás nem várható az időjárásban.
KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓ
Saalbach Suites
2022 decemberi átadású, 2-7 fős, elegáns szobák és lakosztályok Saalbach-Hinterglemm, vorderglemmi sípályái mellett! Szolgáltatások: parkoló, wifi, wellness részleg, reggeli. Az szálláshely egy saját bárral is rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tannenhof
A családi vezetésű barátságos panzió Leogangban, hangulatos szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáitól 6-7 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is kérhető, a pihenésről panorámás szauna gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.