Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lesz síszezon Koralpén, azonban csak húzóliftekkel

2021.12.05. Bata Attila

Hosszú hónapok kálváriája után eldőlt a síterep következő szezonja. Sokáig úgy tűnt, hogy az idén már nem lesz síelés a karintiai terepen, azonban októberben átmeneti megoldás született, amellyel ha csökkentett üzemmódban is, de nem marad el a síszezon.
Egy csákányos lift Koralpén (Olvasói kép, arsenal)
Egy csákányos lift Koralpén (Olvasói kép, arsenal)
Korábban írtunk róla, hogy a síterep jelenlegi üzemeltetője, aki 2023-ig bérli a síterep üzemeltetését és a tulajdonos között nem teljes az összhang. A tárgyalások megrekedtek, már valós veszélynek tűnt, hogy elmarad a síszezon. Ez főleg a környékbeli síiskolákat érintette volna, akik összefogtak és más régiós vállalkozásokkal együtt egy külön céget alapítottak, amely a következő szezonban üzemeltetheti a pályákat.

Az új céget, Koralm Schi GmbH, október 14-én megalapították, és másnap már be is jelentették, hogy idén ők üzemeltetik a síterepet. Ehhez a jelenlegi bérlő is hozzájárult. Megállapodásuk szerint azonban az idén csak a húzólifteket fogják beindítani, amelynek használatát a jelenlegi bérlő ingyen engedélyezte, az új cég az üzemeltetés költségeit fizeti.
Tervezett nyitás december 11-én
Tervezett nyitás december 11-én
A síterepen egyetlen ülőlift, egy négyszemélyes épült (Burgstallofenbahn), ez nem fog idén közlekedni. Ennek műszaki, illetve anyagi okai vannak. Az ülőlift műszaki felülvizsgálata esedékes. A vizsgálat és az esetleges javítások várhatóan jelentős költségeit a frissen alakult vállalkozás nem szeretné vállalni.

Az új cég az összes korábbi alkalmazottat átveszi és december 11-én indulhat az idei szezon. A korlátozott üzemmód miatt olcsóbb árakkal. A felnőtt napijegy 29 euróba, gyermekek részére pedig 15 euróba kerül.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
AKCIÓ
Hotel Koralpe csillagcsillagcsillag
2007-ben átadott, családias hangulatú szálláshely közvetlenül a Koralpe síterület szívében, 50 méterre a legközelebbi húzólifttől. Ellátás: félpanzió. Szolgáltatások: infraszauna, játszószoba, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Feriendorf Koralpe csillagcsillagcsillagcsillag
Családbarát faházak 94-190 m²-es területükkel 6-8-10 személynek, közvetlenül a sípályák mellet. Hangulatos belső kialakításuk és igényes berendezésük tökéletes hangulatot teremt az üdüléshez.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.