Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Koralpe: viták miatt veszélyben az idei síszezon

2021.10.06. Bata Attila

Ezúttal nem a covid, nem a hóhiány hanem a síterep tulajdonosa és az üzemeltetésre szerződött vállalkozó közötti vita miatt került veszélybe az idei szezon. A nézeteltérés és üzengetések már hónapok óta zajlanak Koralpén, egyre kisebb az esély, hogy szezonkezdet előtt sikerül megegyezniük.
Kép: Koralpe Kärnten
Kép: Koralpe Kärnten
Az elmúlt szezon vége óta lehetett híreket hallani arról, hogy valami nincs rendben a síterep üzemeltetése körül, júniusban aztán bejelentették, hogy a tulajdonos és az üzemeltető nem tudott megállapodni az együttműködés folytatásáról.

Természetesen mindkét fél a saját verzióját hangoztatja, megpróbáltuk kiszedni belőle a közös részeket. A síterepet jelenleg Dietmar Riegler vállalkozó bérli és üzemelteti. A tulajdonos, Ingrid Flick ügyvédje szerint a hároméves bérleti szerződés 2023-ban jár le.

Az üzemeltető szerint fejlesztésekre lenne szükség Koralpe további üzemeltetéséhez, legfontosabb lenne egy újabb víztározó megépítése. Természetesen csak akkor fejlesztene és tenne pénzt ebbe, ha garanciákat kapna arra, hogy a síterepet 2023 után is, tehát hosszútávon is üzemeltetheti.
A tulajdonos szerint a bérlő távolabbi célja a síterep megvásárlása, amelyet ők azonban nem szeretnének eladni. Mivel a síterep nem eladó, így kétséges, hogy a jövőbeli fejlesztések és üzemeltetés sorsa.

A felek álláspontja azóta sem közeledett. Természetesen már mindenki megpróbált közvetíteni a felek között, a környező település (Wolfsberg) polgármesterétől kezdve a tartomány (Karintia) idegenforgalmi hivataláig bezárólag, de eddig semmilyen publikus eredményre nem jutottak.
Legnagyobb bizonytalanságban a síterepből élő vállalkozások vannak jelenleg. Amennyiben nem lesz szezon, akkor neki is be kell fejezniük. Először is a helyi síklub, amely az elmúlt 50 évben több ezer gyermeket tanított meg síelni. A helyi Intersport sportbolt vezetője 16 év után nem tudja, mit hozhat a jövő. Nehéz helyzetbe kerültek a pálya körüli vendéglátásra szakosodott vállalkozások, akik bevételeik nagy részét a téli szezonban termelik ki. Sokan azt mondják, ha az idén elmarad a szezon, akkor azt már később sem lehet újraindítani, ez a síterep végleg elveszett.
KOMMENTEK
mrbig626 | 2021.10.15. 15:39
Ugy nez ki hogy megis lesz szezon, de csak a huzo liftek, az ülölift müszaki okokbol (khmm... vagy mas miatt?) egyelöre meg nem, ez legutobb is igy volt egyebkent, a szezon jo reszeben nem ment az ülölift, ennek megfelelöen a tarifa is csökkentett lesz (mint legutobb).

Az üzemeltetesre uj ceget alapitottak, a dolgozokat atvettek, stb., forras:

https://www.meinbezirk.at/lavanttal.../c-lokales/koralpen-lifte...
Bata Attila | 2021.10.15. 16:03
igen, csak a húzóliftek mennek. A helyiek, főleg a környékbeli síiskolák, alapítottak egy külön céget, az veszi át az üzemeltetést. Hamarosan újra írunk a témáról.
admin2 | 2022.12.05. 13:11
A 2022-23-as szezonra rendeződött a síterep helyzete, van üzemeltető, aki gondoskodott a liftek karbantartásáról. Az egyetlen ülőliftet lebontották, de a húzóliftek és a síiskola, a szállások és vendéglátóhelyek is üzemelni fognak. Ár-érték arányban jó áron lehet itt síelni. A tanulóliftek már a december a 3-4-i hétvégén megnyitottak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Hotel Koralpe csillagcsillagcsillag
2007-ben átadott, családias hangulatú szálláshely közvetlenül a Koralpe síterület szívében, 50 méterre a legközelebbi húzólifttől. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatások: infraszauna, játszószoba, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Feriendorf Koralpe csillagcsillagcsillagcsillag
Családbarát faházak 94-190 m²-es területükkel 6-8-10 személynek, közvetlenül a sípályák mellet. Hangulatos belső kialakításuk és igényes berendezésük tökéletes hangulatot teremt az üdüléshez.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.