Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Koralpe: viták miatt veszélyben az idei síszezon

2021.10.06. | Szerző: Bata Attila
Ezúttal nem a covid, nem a hóhiány hanem a síterep tulajdonosa és az üzemeltetésre szerződött vállalkozó közötti vita miatt került veszélybe az idei szezon. A nézeteltérés és üzengetések már hónapok óta zajlanak Koralpén, egyre kisebb az esély, hogy szezonkezdet előtt sikerül megegyezniük.
h i r d e t é s
Az elmúlt szezon vége óta lehetett híreket hallani arról, hogy valami nincs rendben a síterep üzemeltetése körül, júniusban aztán bejelentették, hogy a tulajdonos és az üzemeltető nem tudott megállapodni az együttműködés folytatásáról.

Természetesen mindkét fél a saját verzióját hangoztatja, megpróbáltuk kiszedni belőle a közös részeket. A síterepet jelenleg Dietmar Riegler vállalkozó bérli és üzemelteti. A tulajdonos, Ingrid Flick ügyvédje szerint a hároméves bérleti szerződés 2023-ban jár le.

Az üzemeltető szerint fejlesztésekre lenne szükség Koralpe további üzemeltetéséhez, legfontosabb lenne egy újabb víztározó megépítése. Természetesen csak akkor fejlesztene és tenne pénzt ebbe, ha garanciákat kapna arra, hogy a síterepet 2023 után is, tehát hosszútávon is üzemeltetheti.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A tulajdonos szerint a bérlő távolabbi célja a síterep megvásárlása, amelyet ők azonban nem szeretnének eladni. Mivel a síterep nem eladó, így kétséges, hogy a jövőbeli fejlesztések és üzemeltetés sorsa.

A felek álláspontja azóta sem közeledett. Természetesen már mindenki megpróbált közvetíteni a felek között, a környező település (Wolfsberg) polgármesterétől kezdve a tartomány (Karintia) idegenforgalmi hivataláig bezárólag, de eddig semmilyen publikus eredményre nem jutottak.
Legnagyobb bizonytalanságban a síterepből élő vállalkozások vannak jelenleg. Amennyiben nem lesz szezon, akkor neki is be kell fejezniük. Először is a helyi síklub, amely az elmúlt 50 évben több ezer gyermeket tanított meg síelni. A helyi Intersport sportbolt vezetője 16 év után nem tudja, mit hozhat a jövő. Nehéz helyzetbe kerültek a pálya körüli vendéglátásra szakosodott vállalkozások, akik bevételeik nagy részét a téli szezonban termelik ki. Sokan azt mondják, ha az idén elmarad a szezon, akkor azt már később sem lehet újraindítani, ez a síterep végleg elveszett.
2021.10.15. 15:39:22 mrbig626
Ugy nez ki hogy megis lesz szezon, de csak a huzo liftek, az ülölift müszaki okokbol (khmm... vagy mas miatt?) egyelöre meg nem, ez legutobb is igy volt egyebkent, a szezon jo reszeben nem ment az ülölift, ennek megfelelöen a tarifa is csökkentett lesz (mint legutobb).

Az üzemeltetesre uj ceget alapitottak, a dolgozokat atvettek, stb., forras:

https://www.meinbezirk.at/lavanttal.../c-lokales/koralpen-lifte...
2021.10.15. 16:03:05 Bata Attila | sielok.hu
igen, csak a húzóliftek mennek. A helyiek, főleg a környékbeli síiskolák, alapítottak egy külön céget, az veszi át az üzemeltetést. Hamarosan újra írunk a témáról.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel #Covid infók síelőknek FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »