Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Letolvajozta a síkölcsönzős, 35 milliós kártérítés?

2017.11.17. Bata Attila

Valószínűleg nem a legkellemesebb érzés, ha a kölcsönződ és egyben szervizesed, ahová régóta hordod a léceidet, egyszerűen letolvajoz, hogy elloptad a lécét. Egyúttal még fogva is tart, amíg a rendőrök megérkeznek. Aztán kiderül, hogy nem is volt igaza. Jöhet a kártérítés, amerikai módra.
A síterep egyik sportboltja (Mt. Bachelor/Facebook)
A síterep egyik sportboltja (Mt. Bachelor/Facebook)
Az eset még 2016 decemberében történt, de csak a múlt héten jutott el a bíróságra. Ahogy az Oregonlive írja, Mount Bachelor síterepétől félórányira lakó anya és fia 129 ezer dolláros (kb. 35 millió forint) kártérítést követel a síterep kölcsönzőjétől, mert a személyzet "tévesen és hangosan vádolta meg őket a kölcsönzős léc ellopásával".

Az előzményekhez tartozik, hogy a síterep kölcsönzője tavaly jó néhány feleslegessé vált, használt lécet adott el egy városi boltnak, a család lakhelyéhez közel. Ők ebben a boltban vásárolták az ominózus lécet 2016 januárjában.

Egy ideig nem is volt gond. A lécet a síterep kölcsönzőjében éleztették és szervizelték többször, amíg december 30-án, egy waxolásnál a kölcsönző vezetője lopással vádolta a fiút, és nem engedte ki a boltból.

Időközben az anya felhívta a városi boltot, ahol a lécet vették, hogy tisztázzák a félreértést, de a síterepesek nem akartak szóba állni a másik bolttal. A férj hozott egy számlamásolatot a vásárlásról, de a síterepesek ezt sem akarták megnézni.

Később a sheriff megérkezett és a családnak adott igazat. A fenti történet az anya elmondásán alapul, a síterepet hiába kereste meg az oregoni újság, nem kommentálták az esetet.

Ezek után a család csinos kis kártérítésre perli a síterepet. Összesen 129 ezer dollárra, amely az alábbiakból jön össze: 50 ezer dollár az anya "érzelmi szenvedéseiért és megalázásáért", ugyanezért 75 ezer dollár a fiú esetében, és külön 4000 dollár a tanácsadói díjak költségeire.

Első olvasatra valószínűnek tűnik, hogy a síterep kölcsönzője a lécet nem törölte a rendszeréből, amikor eladták a másik boltnak, ezért hihették, hogy egy "saját" lécet hoztak be a szervizbe.
KOMMENTEK
magnum56 | 2017.11.17. 08:55
Nagyon kamu szaga van a történetnek.

Mert ugye a szerviz vezetőjének eszébe sem jutott, hogy aki ellopja a lécet, az valószínűleg nem ugyanoda viszi vissza vaxoltatni, ahonnan ellopta.

Az is gyanús, hogy a történet elején még a "személyzet" vádolta lopással a sértettet, később pedig a "kölcsönző vezetője". És persze nem volt hajlandó megtekinteni a számlát, ami tisztázta volna a helyzetet, hanem inkább vállalta, hogy bepereljék.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.