Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ítéletidő Kreischbergen: 36 utas rekedt a síliften

2012.07.29. Bata Attila

Ítéletidő Kreischbergen: 36 utas rekedt a síliften Komoly gondokat okoz a vihar Stájerországban (Ausztria). Vasárnap a kreischbergi síterepen okozott problémát az erős szél. Egy fa dőlt ki vasárnap délben és borult rá a sílift drótkötelére. A biztonsági rendszer azonnal megállította a liftet, és a liften rekedt 36 utast később épségben lehozták.
Vasárnap délben az erős vihar kidöntött egy fát, amely a kabinos lift drótkötelére zuhant a harmadik és a negyedik oszlop között. A kidőlt fa drótkötelet a földhöz nyomta, és ezzel egyidőben a drótkötél kiesett a tartósínéből. A lift biztonsági rendszere azonnal leállította a liftet, amelyen 36 utas tartózkodott a kabinokban.

A tartományban megkezdték az ilyenkor szokásos mentési terv végrehajtását. Riadóztatták a rendőrséget, a tűzoltókat, a hegyi mentőket és négy helikopter állt készenlétben. A viharos időjárás nem változott a következő órában sem, így nem tudták megkezdeni a mentést. Közben a síterep szakembereinek sikerült visszahelyezniük a drótkötelet a tartósínbe, így a vészhelyzetekben alkalmazott minimális sebességgel beindították a liftet és az összes utas ki tudott szállni sértetlenül a középső vagy a völgyállomáson.

A lifttársaság szerint a vihar nem volt annyira erős, de a baleset pillanatában már nem engedtek senkit sem beszállni az állomásokon. A fa akkor dőlt a lift drótkötelére, amikor a korábban beszállt utasokat szállította. A hegyállomáson körülbelül 300 utas rekedt a baleset után, őket a völgyállomásra fuvarozták.
KOMMENTEK

Szállástippek
Club Hotel am Kreischberg csillagcsillagcsillagcsillag
Modern, négycsillagos szálloda a kabinos lift alsó állomásától 150 méterre. Szállodai szobákkal, 2-8 fős apartmanokkal, wellness részleggel, fitnesz teremmel várja a vendégeket. Szolgáltatások: játékterem, konferenciaterem, sítároló, WiFi, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Kirschbaum Apartmanház
6 db felújított apartman Murau központjában, Kreischberg síterepétől 7 km-re. Minden szinten jól felszerelt, közös konyhával, saját utcai parkolóval. Ingyenes WiFi a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Woody Park csillagcsillagcsillagcsillag
6 új 9 fős hütte a kreischbergi sípályák völgyállomásától 2 km-re. Kétszintes faházak minden igényt kielégítenek, mindegyikben kandalló, szauna és jakuzzi is tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.