Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ítéletidő Kreischbergen: 36 utas rekedt a síliften

2012.07.29. Bata Attila

Ítéletidő Kreischbergen: 36 utas rekedt a síliften Komoly gondokat okoz a vihar Stájerországban (Ausztria). Vasárnap a kreischbergi síterepen okozott problémát az erős szél. Egy fa dőlt ki vasárnap délben és borult rá a sílift drótkötelére. A biztonsági rendszer azonnal megállította a liftet, és a liften rekedt 36 utast később épségben lehozták.
Vasárnap délben az erős vihar kidöntött egy fát, amely a kabinos lift drótkötelére zuhant a harmadik és a negyedik oszlop között. A kidőlt fa drótkötelet a földhöz nyomta, és ezzel egyidőben a drótkötél kiesett a tartósínéből. A lift biztonsági rendszere azonnal leállította a liftet, amelyen 36 utas tartózkodott a kabinokban.

A tartományban megkezdték az ilyenkor szokásos mentési terv végrehajtását. Riadóztatták a rendőrséget, a tűzoltókat, a hegyi mentőket és négy helikopter állt készenlétben. A viharos időjárás nem változott a következő órában sem, így nem tudták megkezdeni a mentést. Közben a síterep szakembereinek sikerült visszahelyezniük a drótkötelet a tartósínbe, így a vészhelyzetekben alkalmazott minimális sebességgel beindították a liftet és az összes utas ki tudott szállni sértetlenül a középső vagy a völgyállomáson.

A lifttársaság szerint a vihar nem volt annyira erős, de a baleset pillanatában már nem engedtek senkit sem beszállni az állomásokon. A fa akkor dőlt a lift drótkötelére, amikor a korábban beszállt utasokat szállította. A hegyállomáson körülbelül 300 utas rekedt a baleset után, őket a völgyállomásra fuvarozták.
KOMMENTEK

Szállástippek
Kirschbaum Apartmanház
6 db felújított apartman Murau központjában, Kreischberg síterepétől 7 km-re. Minden szinten jól felszerelt, közös konyhával, saját utcai parkolóval. Ingyenes WiFi a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Apartmenthaus Esther
A családias apartmanház Ramingstein 1.000 fős kis településén nyugodt környezetben 4 db különálló apartmannal várja vendégeit. Saját konyha, sítároló, infraszauna, WiFi, parkoló szintén megtalálható a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Woody Park csillagcsillagcsillagcsillag
6 új 9 fős hütte a kreischbergi sípályák völgyállomásától 2 km-re. Kétszintes faházak minden igényt kielégítenek, mindegyikben kandalló, szauna és jakuzzi is tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.