Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Liftbaleset: egy üres kabin zuhant le Stubai síterepén

2014.12.08. 2014.12.09. | frissítve: 2014.12.09.

Vasárnap lezuhant egy sílift kabinja a tiroli Stubai-gleccseren. A balesetben az a szerencse, hogy a kabinban senki sem utazott. A rendőrség a lift üzemeltetését leállította, és amíg a baleset okát ki nem vizsgálják, a lift nem szállít utasokat.
Körülbelül 2550 méteres magasságban zuhant le a Stubai síterepén található Gamsgarten lift egyik kabinja. A baleset több szempontból is szerencsének mondható, hiszen senki sem utazott a lezuhant kabinban, másrészt a kabin nem a sípályára zuhant.

A baleset oka egyelőre ismeretlen. A rendőrségi vizsgálat megkezdődött, a lift jelenleg nem üzemel.

******Frissítés*****

A baleset oka, hogy meghibásodott az alkatrész, amely a kabint rögzíti a kábelhez (Klemme). Induláskor ennek be kellene zárnia, mint egy satu rögzíti a kabint a kábelhez. Most nem zárt be, és az ellenőrző rendszer sem jelezte a hibát, amely ilyenkor automatikusan megállítja a liftet. 

A baleset még kora reggel, nyitás előtt, 7:15-kor történt. A kabin kb. 5-6 méteres magasságból zuhant le. 

A közlekedési felügyelet munkatársai hétfőn átvizsgálták a lezuhant kabint, kedden közzétették jelentésüket. A síterep szerint hamarosan újraindulhat a lift.
Bekarikázva a leállított lift
Bekarikázva a leállított lift



KOMMENTEK
tibor76 | 2014.12.09. 08:45
Elég aggasztónak találom ezt a balesetet. Gondolom kiderítik az okát, de ez a tényen nem változtat. 2014 év végen, Ausztriában egy modern síterepen leszakad(ha)t egy kabin. Még akkor is ha a szerencsének köszönhetően most nem történt nagyobb baj.
boardapó | 2014.12.09. 12:31
pl. 2000. Kaprun ... modern világban -Európában- élünk, de sajnos a balesetek itt is elkerülhetetlenek , ebben az esetben szerencsésnek minősíthető a történet :-)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sporthotel Cristall csillagcsillagcsillagcsillag
A magyar alkalmazottakkal üzemelő szálloda a Stubai-völgyben, Fulpmesben található, 1,5 km-re Schlick 2000-től, a gleccser pályáitól pedig 23 km-re. Kétágyas szobák, családi apartman és hatalmas lakosztály várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.