Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Tignes: leszakadt a csákányos lift, hat sérült

2013.10.23. | Szerző: Bata Attila
Alig kezdődött meg a szezon, máris a második szerencsétlenség történik a francia gleccseren. Egy héttel ezelőtt lavina zúdult a sípályára, most pedig a hírhedt csákányos lift drótkötele csúszott ki a tartósínből. Ezúttal hatan sérültek meg, amikor a síelőkre zuhant a csákányos drótkötele.
h i r d e t é s
Egy héttel ezelőtt pályán kívül síelők indítottak egy olyan lavinát, amely végül a pályára is betört és egy tucat síelőt sodort körülbelül 100 méteren keresztül. Szerencsére mindenki megúszta.

Szombat délben a Grande Motte gleccser már hírhedtnek mondható Rosolin csákányos drótkötele szakadt le, és zuhant a síelőkre, akik közül hatan komolyan megsérültek, a legsúlyosabb sérültet helikopterrel kellett kórházba szállítani. A liften tartózkodott a franciák válogatott síelője, Roger Brice is. Edzője szerint a kábeltől kapott egy erős ütést a vállára, de később folytatni tudta az edzést.

Nagyon hasonló baleset történt ugyanezen a részen tavaly nyáron. 2012 júniusában ugyanígy kiugrott a drótkábel, akkor 12-en sérültek meg. A későbbi vizsgálat szerint a drótkötél azért ugrott ki a sínből, mert az egyik síelő nagy ívben szlalomozott a csákányoson.

A rendőrség megkezdte az idei baleset okainak kiderítését, az eredményre még várni kell.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »