Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lindsey Vonn és Bode Miller is Söldenben

2013.10.21. Bata Attila

Hétvégén végre megkezdődik az alpesi VK szezon. Az első versenyt hagyományosan a söldeni gleccseren tartják. A sérüléséből felgyógyult két amerikai visszatérése a legjobban várt események közé tartozik. Hosszú kihagyás után Miller biztosan, Vonn pedig nagy valószínűséggel indulni fog.
Már csak öt nap és szombaton a hölgyek megkezdik futamukat Söldenben. A februári világbajnoksághoz hasonlóan ismét tippjátékot indítunk a hétvégi versenyekre. Amint tisztázódik a résztvevők mezőnye, azonnal lehet tippelni az oldalunkon.

Miller és Vonn (Kép: Sölden / Facebook)
Miller és Vonn (Kép: Sölden / Facebook)
A tíz nappal ezelőtti hatalmas havazás végleg bebiztosította a verseny megrendezését a Rettenbach gleccseren, 70 cm vastag hó mellett éjszakánként 17 hóágyúval javították a hó minőséget. A FIS szerint a pályaellenőrzésből egy kedélyes hangulatú kávézgatás lett, annyira rendben volt minden a szervezők munkájának köszönhetően.

Lindsey Vonn (Kép: Sölden / Facebook)
Lindsey Vonn (Kép: Sölden / Facebook)
Lindsey Vonn, aki pénteken töltötte be a 29. születésnapját, már hétfő óta a helyszínen edz. Az amerikai csapat edzője szerint, ha Lindsey úgy érzi, hogy dobogós esélyei vannak, akkor el fog indulni. Csak halkan tegyük hozzá, hogy bár Vonn nyert már ezen a pályán, de az óriás-műlesiklás sosem volt erős száma, még sikerei csúcsán sem. Csapattársa Mancuso szerint, hihetetlen, hogy ilyen hamar visszatért a februári sérüléséből. Ilyen akaraterővel, elhivatottsággal és fegyelemmel csak Vonn rendelkezik. Mancuso egyébként biztos benne, hogy Vonn már a hétvégén indulni fog.

Julia Mancuso (Kép: Sölden / Facebook)
Julia Mancuso (Kép: Sölden / Facebook)
A másik nagy visszatérő Bode Miller, aki már húsz hónapja nem versenyzett. Miller az elmúlt két évben megnősült, gyermeke született. Ott lesz a nézőtéren a felesége is, aki először láthatja férjét „élőben” versenyezni. Miller elmondása szerint fittebb, mint eddig bármikor, kérdés mit látunk ebből vasárnap.

Bode Miller (Kép: Sölden / Facebook)
Bode Miller (Kép: Sölden / Facebook)
Természetesen az osztrákok is készülnek. A hétvégén háziversenyt rendeztek a még kiadó helyekért, és kialakult a söldeni osztrák csapat. A férfiak között Marcel Hirscher, Philipp Schörghofer, Benjamin Raich, Romed Baumann, Hannes Reichelt és Marcel Mathis helye már biztos volt, hozzájuk csatlakozott Manuel Feller, Roland Leitinger és Bernhard Graf.

A nőknél Eva-Maria Brem, Anna Fenninger, Elisabeth Görgl, Michaela Kirchgasser, Stefanie Köhle, Ramona Siebenhofer és Kathrin Zettel indulása már korábban eldőlt, a kapitány döntése után került be Andrea Fischbacher és az újonc Carmen Thalmann.

KOMMENTEK
jozefmiller | 2013.10.22. 16:24
A "műlesiklás" szavunkat el kellene már felejteni... Olyan mű.
A szlalom az szlalom az egész világon, a "superG"-t pedig senki sem probálja másként mondani. Minden síző így ismeri az egész világon.

Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 6 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.