Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lindsey Vonn megsérült, kihagyja a szezon elejét

2018.11.21. Bata Attila

Szokás szerint novemberben az amerikai Copper Mountain síterepén gyakorolnak a világ legjobb lesiklói. Hétfőn egy szuper-g edzésen itt szenvedett sérülést az amerikai síelő. A sérülés nem a legsúlyosabb, de a december elejei fontos versenyhétvégét ki kell hagynia.
Szokás szerint a világ lesiklói ilyenkor a coloradói síterepet, az amerikaiak edzőközpontját, Copper Mountaint választják. Az ok egyszerű: ebben az időszakban itt lehet a legnagyobb szintkülönbséget és távot egyszerre lesíelni, amely fontos a lesiklásban. A lesiklók szuper-g edzéseket is végeznek, itt sérült meg hétfőn Lindsey Vonn.

Közleménye szerint a jó hír, hogy nem kell megműteni, a rossz hír, hogy kihagyja a Lake Louise-i versenyeket.

Vonn az idei szezon után befejezi a pályafutását. Szinte egyetlen célja maradt még a versenysportban. Megdönteni Ingemar Stenmark rekordját, aki 86 világkupa győzelmet aratott. Vonn jelenleg 82-nél tart.

Ebben a tekintetben a sérülés nagyon rosszkor jött, hiszen Lake Louise Vonn legeredményesebb síterepe, eddig 18-szor nyert itt világkupát. Most három versenyt rendeznek itt, amelyeken nagy esélyekkel indult. Annál is inkább mert nagy vetélytársa, az olimpiai bajnok olasz Sofia Goggia is megsérült októberben, és csak januárban tér vissza. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.