Menü ≡

Lindsey Vonn megsérült, kihagyja a szezon elejét

2018.11.21. | Szerző: Bata Attila
Szokás szerint novemberben az amerikai Copper Mountain síterepén gyakorolnak a világ legjobb lesiklói. Hétfőn egy szuper-g edzésen itt szenvedett sérülést az amerikai síelő. A sérülés nem a legsúlyosabb, de a december elejei fontos versenyhétvégét ki kell hagynia.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Szokás szerint a világ lesiklói ilyenkor a coloradói síterepet, az amerikaiak edzőközpontját, Copper Mountaint választják. Az ok egyszerű: ebben az időszakban itt lehet a legnagyobb szintkülönbséget és távot egyszerre lesíelni, amely fontos a lesiklásban. A lesiklók szuper-g edzéseket is végeznek, itt sérült meg hétfőn Lindsey Vonn.

Közleménye szerint a jó hír, hogy nem kell megműteni, a rossz hír, hogy kihagyja a Lake Louise-i versenyeket.

Vonn az idei szezon után befejezi a pályafutását. Szinte egyetlen célja maradt még a versenysportban. Megdönteni Ingemar Stenmark rekordját, aki 86 világkupa győzelmet aratott. Vonn jelenleg 82-nél tart.

Ebben a tekintetben a sérülés nagyon rosszkor jött, hiszen Lake Louise Vonn legeredményesebb síterepe, eddig 18-szor nyert itt világkupát. Most három versenyt rendeznek itt, amelyeken nagy esélyekkel indult. Annál is inkább mert nagy vetélytársa, az olimpiai bajnok olasz Sofia Goggia is megsérült októberben, és csak januárban tér vissza. 
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »