Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lezárt pályán síelők indítottak lavinát Livignóban

2011.12.24. Bata Attila

Egy újabb példája annak, hogy nem véletlenül zárnak le bizonyos pályákat időnként, és ezzel együtt vannak olyanok, akik erre fittyet hánynak, mint két cseh síelő az olasz Livigno síterepén. A tiltás ellenére használt pályáról lavinát indítottak el, szerencsére mindenki megúszta, de a cseheket elkapták és megbüntették.
Livigno | Kép: Sebők Anikó
Livigno | Kép: Sebők Anikó
Tegnap délelőtt 11 körül következett be az elkerülhető lavina Livignóban. A lombard síterep Paradisino nevű pályája már régóta le volt zárva. Bár a pályán bőven volt hó, de az üzemeltetők még nem készítették elő a nagyközönség számára. Erre a tényre – szokás szerint – számos tábla, tiltó felirat és lezáró kötél is felhívta a síelők figyelmét. Hiába a többnyelvű táblák, két cseh síelő mégis nekivágott a hívogató mélyhónak.

A pálya közepe felé egy harminc méter széles hófal indult meg a két síelő alatt, de szerencsére a lavina nem okozott sérüléseket a cseheknek, és nem terjedt tovább a síterep többi részére. Szemtanúk elmondásai alapján a pályarendőrök hamarosan megtalálták a két cseh síelőt, akikre a helyi tartományi törvények szerinti pénzbüntetést róttak ki a síterep szabályainak megszegéséért. A pénzbüntetés pontos összegét a helyi lapok nem közölték, csak annyit, hogy „magas” volt.
KOMMENTEK

Szállástipp
Chalet Gardenia csillagcsillag
A Chalet Gardenia összesen 8 db 3, 4 és 5 személyes nappali+hálószobás apartmant kínál a bormiói síliftektől kb. 10 percre gyalogosan. A sílift a ház elől megálló síbuszokkal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.