Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lomnici-nyereg: január 1-től síelhető a fekete pálya

2017.01.01. Bata Attila

Jól jelzi a hóviszonyokat a Magas-Tátrában, hogy mikor lehet először síelni a jól ismert Lomnici-nyereg fekete pályáját. Mivel ezen a részen nem szabad hóágyúzni, így csak akkor nyitják meg a hegyoldalt, ha a természetes hó vastagsága már eléri a szükséges mennyiséget. Idén a szokásosnál hamarabb bekövetkezett.
Ilyen volt az első napon
Ilyen volt az első napon
Utoljára 2009-ben lehetett ilyen korán síelni a Lomnici-nyeregben (2190 m). Átlagban január második felében nyitják meg a pályákat, és a hegyoldalt a freeridereknek. Az utóbbi időben volt olyan hószegény tél, hogy csak márciusban, vagy csak februárban lehet itt síelni. Mint például az előző szezonban, amikor csak február 16-án nyíltak meg a nyereg alatti pályák.

Ilyen volt az első napon
Ilyen volt az első napon
Az üzemeltetők szerint a nyeregben jelenleg 120 cm vastag a hó, a pályákat előkészítették, így nincs akadálya, hogy január elsejével a síelők is birtokba vehessék Szlovákia leghosszabb és leghíresebb fekete pályáját. Az 1240 méter hosszú pálya a nyeregből indul és egy igen meredek kezdeti szakasz után a végén már laposan érkezik a Kő-pataki-tó liftállomásához.

A hét közepén az üzemeltetők megelőző robbantásokat végeztek a hegyoldalban, így csökkentették a lavinaveszélyt. A régi, fapados kétüléses lift nemcsak a pályasíelőket szállítja fel a nyeregben, hanem a pályán kívüli síelőket is, akik kedvelik a pálya melletti hegyoldalt.

Ilyen volt az első napon
Ilyen volt az első napon
A késői szezonkezdet mellett a nyereg a késői zárásról is ismert. Rendszerint április végéig, vagy akár a májusi nemzeti ünnepekig lehet síelni ezen a helyen. 
KOMMENTEK

Szállástippek
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.