Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Loser: síelőktől gyűjtenek pénzt a hóágyúkra

2016.12.20. Stánicz Balázs

A stájer Loser igen különös, de az eredmények alapján pozitív módját választotta a fejlesztések finanszírozásának. A hóágyúrendszer modernizálása csaknem 4 millió euróba került, így az üzemeltető a síelőket kérte meg, hogy adakozzanak.
Adakoztak is, novemberig csaknem 1049 síelő 744 550 eurót adott a síterepnek, vagyis egy átlagos adakozó majdnem 710 eurót szánt a sípályára. Az összeg hatalmas és a lifttársaságot is meglepte, kezdődhetnek a fejlesztések. Loser az elmúlt évek enyhe és hóban szegény teleit igencsak megsínylette. Mivel a síterep bevételének nagy része, egészen pontosan 90 százaléka a téli szezonból származik, ezért az egymást követő rossz telek akár a bezárás veszélyével is fenyegethetnek.

Úgy tűnik ez a veszély elhárult, összejött annyi pénz, hogy elkezdődhet a fejlesztés. Cél a hóágyúrendszer bővítése és kapacitásának növelése, így akár 3-4 nap alatt behavazhatóak a sípályák.

A beruházás idén ősszel kezdődött el és a 2017-es évben zárul, többek közt 50 000 köbméter befogadóképességű víztározó is szerepel a projektben.
KOMMENTEK
name | 2016.12.20. 07:56
Milyen életszerű, hogy 1049 osztrák síelő fejenként több mint 200 ezer forintot áldoz erre a célra. Itt valami más lehet a háttérben.
tothlevente | 2016.12.22. 14:07
Ausztriáról van szó. Teljesen normális. Néhány napi fizetés. Annyit bőven megér.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
AlpenParks - Hagan Lodge csillagcsillagcsillagcsillag
62 db modern, fából készült hütte várja vendégeit közvetlenül az Altaussee-Loser síterepen. A Hagan Lodge 4-féle szállástípussal rendelkezik, többségük saját szaunával felszerelt!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Altaussee-Loser
A bájos üdülőfalu összesen 7 db ÚJ maximum 10 fős önellátós házikóval várja vendégeit, közvetlenül Loser síterepe mellett, a Sandling Jet felvonónál.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Narzissendorf Zloam
A stájer Salzkammergut közepén, mindössze néhány percre a Grundlsee -től fekszik Narzissendorf Zloam üdülőfalu. Klasszikus alpesi stílusban épült, legfeljebb 12 fős nyaralók és apartmanok saját szaunával, közvetlenül a síliftek mellett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.