Menü ≡

Beindultak a hóágyúk a Sziklás-hegységben is

2008.09.27. | Szerző: Bata Attila
Beindultak a hóágyúk a Sziklás-hegységben is A hagyományos szezon előtti verseny ismét elkezdődött Észak-Amerikában. A kérdés ugyanaz, melyik síterep nyithat ki az idén először és ezzel hatalmas adag ingyen reklámot söpörhet be az észak-amerikai médiában. Loveland megkezdte a hóágyúzást, hogy idén visszaszerezze az első helyet.
h i r d e t é s
A közeli csúcsok ugyan már havasak, a pályákra is jutott egy kevés, de hóágyúk nélkül még a 3000 méter magasságban található pályákon sem lesz használható hó ilyen korai időpontban. Rövid tesztelés után teljes üzemben dolgoznak a hóágyúk a hét eleje óta. Természetesen azt még lehetetlen ebben a pillanatban megmondani, hogy mikor lehet nyitni, de nem árt felkészültnek lenni, ha eljön az alkalom.

Loveland jelenleg három pályáját hóágyúzza intenzíven, teljes szélességében és teljes hosszában. A körülbelül 300 méter szintkülönbségű pályákra körülbelül 45-50 centiméter vastag alapréteget tömörítenek össze.

A nagy rivális, a szomszédos fellegvár, A-Basin még nem kezdte meg a hóágyúzást. A síterep szóvivője szerint az idén is beneveznek az elsőként megnyitó síterep címért folytatott küzdelembe, és céljuk, hogy az idén sorrendben harmadszor is ők legyenek az elsők Észak-Amerikában.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »