Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síugrósáncot építenének Macedóniában

2008.10.15. Bata Attila

Macedónia Ifjúsági és Sportminisztériuma bejelentette, hogy kezdetnek ötmillió eurót különítenek el egy új síugrósánc megépítésére az ország valamelyik síterepén. A cél az, hogy megépüljön a Balkán legnagyobb síugrósánca és Macedónia felkerüljön a sportág térképére.
Kép: Pixabay
Kép: Pixabay
Macedónia, a volt jugoszláv köztársaság sportvezetői komolyan gondolják a projektet, és hamarosan szakértőket küldenek Szlovéniába, hogy a helyszínen tanulmányozzák a helyi síugrósáncokat és konzultáljanak a helyi szakértőkkel.

A macedón miniszterelnök-helyettes szeretné, ha az új létesítmény első tervei már az év végéig elkészülnének. A helyszín egyelőre bizonytalan, de vélhetően az ország két nagyobb síterepe, Mavrovo és Kozuv közül az egyik jöhet szóba.

A tervezett létesítménynek minden tekintetben alkalmasnak kell lennie Világkupa, illetve Olimpiai versenyek rendezésére, bár ez utóbbira vélhetően nem lesz nagy esély az elkövetkező években. Világkupa versenyeket azonban nagyon szeretnének rendezni, hiszen ilyeneket nem rendeznek a szomszédos országokban, a legközelebbi versenyekig Szlovéniába kell utazni.

Az építkezés befejezésének tervezett határideje 2009 vége vagy 2010 közepe, de az átadás utáni szezonban már mindenképpen Világkupa versenyeket szeretnének rendezni az új sáncon.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.