Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Madonna és Pinzolo: veszteséges, de biztató szezon

2012.09.30. Bata Attila

Nyilvánosságra kerültek a tavaly összekötött két olasz síterep, Madonna di Campigliót és Pinzolót is üzemeltető lifttársaság előző évi pénzügyi adatai. A tavalyi szezon nagy beruházást és kevés havat hozott. Összességében veszteségeket termelt, de az egyszeri költségek mellett a bevételek is jelentősen emelkedtek.
Az új kabinos lift tavalyról
Ellentétes pénzügyi évet zárt a három síterepet (Pinzolo, Madonna di Campiglio és Folgarida-Marilleva) üzemeltető lifttársaság. Ha csak az április 30-cal véget érő szezon adatait nézzük, amelyek tartalmazzák a tavalyi nyár számait, akkor a végösszeg jelentős veszteséget mutat, mintegy 2,3 millió euróval költöttek többet a beérkezett bevételeknél.

Ennek a mínusznak két nyomósabb oka van. Egyik a tavaly decemberben átadott új lift költségei. Az új lift végre összekapcsolja Madonna di Campiglio és Pinzolo síterepeit. A másik a kedvezőtlen időjárás, amely miatt jelentősen emelkedtek a költségek. A szokásosnál jóval többet mentek a hóágyúk, amely jelentősen megdobta az üzemeltetési költségeket.

Az új lift nem csak vitte a pénzt, hanem már a bevételeket is segítette. A statisztikák szerint az előző szezonban több, mint 95.000 utas vette igénybe. Ez látszik is az összesített bevételekben, a tavalyi szezonban a síterep bevételei 4,8 millió euróra emelkedtek, amely 27 százalékos emelkedés az előző szezonhoz képest. Ez a javulás rekordnak számít a régióban, Trentino többi síterepével összehasonlítva.

Az új lifthez új alkalmazottak is kellettek, így az állandó alkalmazottak száma 33-ról 44-re emelkedett. Főszezonban, az idénymunkásokkal együtt összesen 95-en dolgoztak a pályákon és a lifteknél. A síterep húszéves szerződést kötött a Leitner céggel a liftek üzemeltetésére, ezen felül már több engedélyt is beszereztek a jövőbeli fejlesztésekhez.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.