Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Madonna: átadták az összekötő liftet Pinzolo felé

2011.12.23. Bata Attila

Elkészült végre a nagy alkotás, tegnap átadták az Alpok egyik leghosszabban kanyargó liftjét az olaszországi Madonna di Campiglio és Pinzolo között. A lift érdekessége, hogy három részből áll, amelyeket külön-külön is lehet üzemeltetni szükség esetén.
Az új lift hosszú útja
Az új lift hosszú útja
Egy újabb szuperlift készült el az Alpokban, közelebbről az olasz Trentino tartomány Val di Sole régiójában. Több évtizedes álom, tervezés, többszöri nekifutás után tegnap átadták a nagyközönségnek a Madonna és Pinzolo közötti új kabinos liftet, amely újabb lökést adhat a két síterep forgalmának.

Az új lift építését tavaly augusztusban kezdték el. A Leitner cég közel 26 millió euróért építette meg a majdnem 4800 méter hosszan kanyargó Pinzolo - Campiglio Express liftet. A négy állomásból álló liftet három szakaszra lehet osztani. Egyedülálló megoldásként, a három szakasz tud egymással szinkronban, egy közös liftként is üzemelni, de az is megoldható, hogy a három rész külön-külön üzemeljen.
Hegyoldalakat köt össze az új kabinos
Hegyoldalakat köt össze az új kabinos
A 122 darab panorámakabin a hosszú út alatt összesen 1113 méter szintkülönbséget tesz meg. A nyolcfős kabinokkal óránként 1800 utast lehet átszállítani a két síterep között. A tizenhat perces út egyik legnagyobb előnye, hogy teljesen kiválthatja az autóforgalmat a két terep között.
122 darab panorámakabin közlekedik majdnem öt kilométer hosszan
122 darab panorámakabin közlekedik majdnem öt kilométer hosszan
KOMMENTEK
kmoshe | 2011.12.25. 10:53
De szuper, anno, Pinzoloban tanultam meg síelni 1993-ban. Azóta többször is visszajártunk ide, illetve át Madonnára. Mindig beszélgettük a barátokkal, családtagokkal Pinzoloban a fenti állomáson körülnézve, hogy milyen jó lenne innen direktbe valahogy átjutni Madonnára. Ime ez ma már megvalósítható. Azt hiszem el fogok menni kipróbálni.
macska | 2011.12.27. 09:14
Igen, végre nem kell autózni, bár nem volt messze Madonna, de így könnyebb lesz. Szerintem én is visszaviszem a gyerkőcöket oda ahol dolgoztam 6 évig, mert nagyon jó kis hely, és meg akarom mutatni nekik hol voltam oktató. Imádom Pinzolot, olyan mint egy ékszerdoboz, nagyon kedves emberekkel, javaslom mindenkinek, próbálja ki ha van rá lehetősége, nem fog csalódni.
marcello | 2011.12.30. 12:44
Február elején megyünk Madonnába síelni, természetesen lecsekkoljuk a liftet is. :)

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.