Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magas-Tátra: Csorba-tónál már lehet síelni

2016.11.27. Bata Attila

Nincsenek könnyű helyzetben a szlovákiai síközpontok az utóbbi napokban. November elején beindították a hóágyúkat, de aztán az enyhe időjárás miatt nem lehetett folytatni a korábbi lendülettel. Ennek ellenére, kisebb csoda, hogy hétvégére Csorba-tó kinyitott egy pályával.
Csorba-tónál november 9. és 16. között szinte alig emelkedett a hőmérséklet nulla fok fölé, be is indították a hóágyúkat. Az utóbbi 10 napban azonban nulla fok alá nem csökkent a minimumhőmérséklet, így tényleg kisebbfajta csoda, hogy szombaton egy pályát beindítottak.

Az első nap
A pálya körüli dombokon továbbra is barnás-zöldes a látvány, egy hópihe nélkül. Az üzemeltetők szerint a pályán sikerült 40 centi vastag havat megmenteni a korábbi hóágyúzásokból, bár ez teljes pályaszélességben láthatóan még nem jött össze.

Szombati webkamera kép a pályáról zárás előtt félórával
Szombati webkamera kép a pályáról zárás előtt félórával
Szombat-vasárnap, csak erre a hétvégére, 16,90 eurós napijeggyel lehet síelni az Interski pályát a Csorba-tónál.

A jövő hétre jelzett időjárás bizakodásra adhat okot. Megérkezik a hideg és akár már vasárnap estétől beindulhatnak a hóágyúk. A cél, hogy a hivatalos, december 3-i nyitásra minél több pályát tudjanak megnyitni.
KOMMENTEK

Szállástipp
Hotel FIS csillagcsillagcsillag
Magas-Tátra egyik legszebb részén, a Csorba-tó közelében található a fenyőerdővel övezett Hotel Fis, a télen is, nyáron is üzemelő négyüléses felvonótól mindössze 150 méterre. A hotelben pezsgőfürdő, többféle szauna és fitneszterem várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.