Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magas-Tátra: naponta több ezren látogatják a jégkatedrálist

2020.01.13. Bata Attila

November vége óta áll a Magas-Tátrában a telente megszokott jégkatedrális, ahol az idei télen a párizsi Notre-Dame egy részletét készítették el jégből.
Az elmúlt hetekben, a téli szünidőben is népszerű volt a magas-tátrai üdülőhely Ótátrafüred feletti Tarajkán (Hrebienok) épített jégkatedrális. Ahogy a lenti videóban is látható, Magyarországról is érkeztek látogatók.
Novemberben három hét alatt Adam Bakoš vezetésével készült el egy nemzetközi szobrászcsoport munkája: a 225 tonna jégből megalkotott Notre-Dame Székesegyház egy részlete.

A jégkatedrális látogatása ingyenes. Ótátrafüredről siklóval közelíthető meg, vagy gyalogosan. A távban rövid, de 246 méter szintkülönbségű út kb. 50 perc alatt megtehető.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.