Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Idén is megnyílt a jégkatedrális a Magas-Tátrában

2020.11.20. Bata Attila

Péntektől látogatható Szlovákia egyik legismertebb téli attrakciója, a magas-tátrai jégkatedrális. Az Ótátrafüred felett található Tarajkán a koronavírus-járvány ellenére is megépítették a látványosságot. Ezúttal a szentpétervári Krisztus Feltámadása katedrálisról mintázták az alkotást.
A magas-tátrai jégtemplom idén újra megnyitotta kapuit. A tátrai jégből épített látványosság idén a Szentpétervári Krisztus Feltámadása templomról mintázták. A jégcsodát Tarajka látogatói a Magas-Tátrában november 20-tól, péntektől látogathatják. A magas-tátrai jégtemplom felavatása ebben az évben is a magas-tátrai téli turistaszezon megnyitását jelenti, míg a járvány közepette is.

A tarajkai (Hrebienok) jégtemplom már a nyolcadik fejezetét írja a Magas-Tátrában. Az alkotást Adam Bakoš készítette, akinek cseh és szlovák szobrászok is segítettek. A 12 méter magas építményhez összesen 1880 db jégtömböt használtak fel, amelyek össztömege 225 tonna.

„Egy gyönyörű homlokzat másolatát alakítottuk ki. Az építkezésen összesen 18 szobrász és 12 segítő működött közre“ árulta el Adam Bakoš. Az egész jégtemplomot egy 25 méter átmérőjű kupolában helyezték el.
Beszámoló a nyitásról magyarul
A megnyitó ünnepség szlovákul
A kupolát az Ótátrafüred-Tarajka (Starý Smokovec-Hrebienok) siklóvasúttal lehet megközelíteni Ótátrafüredről, vagy gyalogosan egy nagyobb sétával a turistaúton. A Nagytemplom naponta 9 és 16 óra között tart nyitva, azonban a főszezon és karácsonyi ünnepek alatt meghosszabbított nyitvatartással üzemel. A belépés az idén is díjmentes.
KOMMENTEK
Kis Kovi | 2020.11.20. 19:07
Érdemes figyelmesen hallgatni és nézni a videót 1:37-től (középen - alul, s felül), mintha direkt így szerkesztették volna :)
Peter Szekely | 2020.11.21. 08:54
Ennyi jeget elpazarolni, mehetett volna Cuba Libre-be is 🤣😁
Lata | 2020.11.22. 11:31
Kedves Székely Péter tényleg ihattál volna néhány pohárral hátha értelmesebben szóltál volna

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.