Menü ≡

Idén is megnyílt a jégkatedrális a Magas-Tátrában

2020.11.20. | Szerző: Bata Attila
Péntektől látogatható Szlovákia egyik legismertebb téli attrakciója, a magas-tátrai jégkatedrális. Az Ótátrafüred felett található Tarajkán a koronavírus-járvány ellenére is megépítették a látványosságot. Ezúttal a szentpétervári Krisztus Feltámadása katedrálisról mintázták az alkotást.
h i r d e t é s
A magas-tátrai jégtemplom idén újra megnyitotta kapuit. A tátrai jégből épített látványosság idén a Szentpétervári Krisztus Feltámadása templomról mintázták. A jégcsodát Tarajka látogatói a Magas-Tátrában november 20-tól, péntektől látogathatják. A magas-tátrai jégtemplom felavatása ebben az évben is a magas-tátrai téli turistaszezon megnyitását jelenti, míg a járvány közepette is.

A tarajkai (Hrebienok) jégtemplom már a nyolcadik fejezetét írja a Magas-Tátrában. Az alkotást Adam Bakoš készítette, akinek cseh és szlovák szobrászok is segítettek. A 12 méter magas építményhez összesen 1880 db jégtömböt használtak fel, amelyek össztömege 225 tonna.

„Egy gyönyörű homlokzat másolatát alakítottuk ki. Az építkezésen összesen 18 szobrász és 12 segítő működött közre“ árulta el Adam Bakoš. Az egész jégtemplomot egy 25 méter átmérőjű kupolában helyezték el.
Beszámoló a nyitásról magyarul
A megnyitó ünnepség szlovákul
A kupolát az Ótátrafüred-Tarajka (Starý Smokovec-Hrebienok) siklóvasúttal lehet megközelíteni Ótátrafüredről, vagy gyalogosan egy nagyobb sétával a turistaúton. A Nagytemplom naponta 9 és 16 óra között tart nyitva, azonban a főszezon és karácsonyi ünnepek alatt meghosszabbított nyitvatartással üzemel. A belépés az idén is díjmentes.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
2020.11.20. 19:07:08 Kis Kovi
Érdemes figyelmesen hallgatni és nézni a videót 1:37-től (középen - alul, s felül), mintha direkt így szerkesztették volna :)
2020.11.21. 08:54:20 Peter Szekely
Ennyi jeget elpazarolni, mehetett volna Cuba Libre-be is 🤣😁
2020.11.22. 11:31:37 Lata
Kedves Székely Péter tényleg ihattál volna néhány pohárral hátha értelmesebben szóltál volna
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »