Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar síbalesetek Nassfelden és Korompán

2011.02.27. | Szerző: Bata Attila
Magyar síbalesetek Nassfelden és Korompán Tegnap már beszámoltunk néhány szerencsétlen balesetről az előző napokból. Sajnos a balesetet szenvedett magyar állampolgárok száma tovább emelkedett. Szombaton karintiai Nassfeld síterepén és a szlovákiai Korompán kellett magyar síelőket helikopterrel kórházba szállítani.
h i r d e t é s
Szerdán egy pályán kívüli síelés közben megsérült magyar állampolgárt szállítottak helikopterrel a kórházba Nassfeldről. Szombat egy újabb magyar állampolgár szenvedett súlyos sérülést Karintia legnagyobb síterepén.

Szombaton 11:30 körül következett be a magyarok balesete. Osztrák jelentések szerint egy 36 éves tapolcai lakos a Familienabfahrt pályán hódeszkázott csoportjával Nassfelden. A férfi gyorsabb volt a csoport tagjainál, ezért leült a hóba, hogy bevárja a többieket. Pontosan, amikor felállt, hogy folytassa az útját a csoport másik tagja, egy 27 éves síelő ütközött vele. A síelő jobb lábán mély vágást szenvedett a másik férfi hódeszkájától. A síelőt elsősegélynyújtás után helikopterrel vitték kórházba.

Szombaton Szlovákiában is történt magyar vonatkozású síbaleset. A Kassa (Koąice) környéki Korompához (Krompachy) tartozó Plejsy síterepen egy magyar síelő szenvedett balesetet szombat este. A gerincsérülést szenvedett 54 éves magyar síelőt helikopterrel szállították a kassai kórházba.

Szintén baleset történt a Selmecbánya (Banská ©tiavnica) melletti Salamandra síterepen, ahonnan a magyar határhoz közeli Nagykürtös (Veµký Krtíą ) településről származó 27 éves síelőt kellett helikopterrel kórházba szállítani.
2011.02.28. 09:39:09 maki74
Üdv
Sajnos a nassfeldi történet egy része igaz.
A baleset nem a pályán történt ütközés következménye. Nem történt ütközés. A felvonóból kiszálva vártuk egymást. Egymés mögött áltunk és szerencsétlen módon egymásra dőltünk. Balesetmentes csúszást mindenkinek.
2011.02.28. 10:38:29 Bata Attila | sielok.hu
maki74, köszi a pontosítást, jobbulást kívánunk mindenkinek!
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »