Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar síbalesetek Nassfelden és Korompán

2011.02.27. Bata Attila

Magyar síbalesetek Nassfelden és Korompán Tegnap már beszámoltunk néhány szerencsétlen balesetről az előző napokból. Sajnos a balesetet szenvedett magyar állampolgárok száma tovább emelkedett. Szombaton karintiai Nassfeld síterepén és a szlovákiai Korompán kellett magyar síelőket helikopterrel kórházba szállítani.
Szerdán egy pályán kívüli síelés közben megsérült magyar állampolgárt szállítottak helikopterrel a kórházba Nassfeldről. Szombat egy újabb magyar állampolgár szenvedett súlyos sérülést Karintia legnagyobb síterepén.

Szombaton 11:30 körül következett be a magyarok balesete. Osztrák jelentések szerint egy 36 éves tapolcai lakos a Familienabfahrt pályán hódeszkázott csoportjával Nassfelden. A férfi gyorsabb volt a csoport tagjainál, ezért leült a hóba, hogy bevárja a többieket. Pontosan, amikor felállt, hogy folytassa az útját a csoport másik tagja, egy 27 éves síelő ütközött vele. A síelő jobb lábán mély vágást szenvedett a másik férfi hódeszkájától. A síelőt elsősegélynyújtás után helikopterrel vitték kórházba.

Szombaton Szlovákiában is történt magyar vonatkozású síbaleset. A Kassa (Košice) környéki Korompához (Krompachy) tartozó Plejsy síterepen egy magyar síelő szenvedett balesetet szombat este. A gerincsérülést szenvedett 54 éves magyar síelőt helikopterrel szállították a kassai kórházba.

Szintén baleset történt a Selmecbánya (Banská Štiavnica) melletti Salamandra síterepen, ahonnan a magyar határhoz közeli Nagykürtös (Veľký Krtíš ) településről származó 27 éves síelőt kellett helikopterrel kórházba szállítani.
KOMMENTEK
maki74 | 2011.02.28. 09:39
Üdv
Sajnos a nassfeldi történet egy része igaz.
A baleset nem a pályán történt ütközés következménye. Nem történt ütközés. A felvonóból kiszálva vártuk egymást. Egymés mögött áltunk és szerencsétlen módon egymásra dőltünk. Balesetmentes csúszást mindenkinek.
Bata Attila | 2011.02.28. 10:38
maki74, köszi a pontosítást, jobbulást kívánunk mindenkinek!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Chalets & Glamping Nassfeld
2022-ben átadott, új, önálló, 4-6 fős házak és 2-3 fős "lombkorona" házikók közvetlenül Kötschach sípályái mellett, 25 km-re Nassfeld sípályáitól. Állatbarát szálláshely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenhäuser Marcius csillagcsillagcsillagcsillag
A Marcius alpesi házak a Nassfeld szívében, közvetlenül a pályák mellett fekszenek, 1413 méteren. A hagyományos stílusú, kandallós házakban 2-4 és 4-6 személyes, önellátásos apartmanokat kínálnak a vendégeknek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Sonnleitn csillagcsillagcsillag
Családi vezetésű kis szálloda a Nassfeldre vezető kiskabinos lift völgyállomásától 4 km-re. Az egy- és kétfős, valamint családi szobák heti turnusokban, félpanziós ellátással foglalhatóak!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.