Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gerlitzen: magyarokat vittek kórházba helikopterrel

2011.02.12. Bata Attila

Gerlitzen: magyarokat vittek kórházba helikopterrel Két magyar diák ütközött egymással a karintiai Gerlitzen Alpe síterepén, amely hagyományosan a magyar iskolai csoportok egyik kedvelt síterepe. Mindketten komoly sérüléseket szenvedtek, a pályán történt orvosi segítség után helikopterrel szállították őket kórházba.
Osztrák hírforrások szerint péntek délelőtt, fél tizenkettő körül, két tizenhét éves budapesti diák ütközött egymással a gerlitzeni síterepen. Mindketten síoktatáson vettek részt. Az ütközés következtében mindketten komolyabb sérüléseket szenvedtek. A kiérkező mentők a baleset helyszínén ellátták őket, de mentőhelikopterre is szükség volt, amellyel a villachi kórházba szállították őket.

Tragikus és döbbenetes halálos baleset történt pénteken a tiroli Steinplatte síterepén. Egy német síelő a 14-es kék pályán tartott lefelé, amikor letért az előkészített pályáról. Közvetlenül a pálya mellett található kitaposott, körülbelül ötven méter hosszú részen próbált síelni a fák között, majd később visszatérni a pályára. Nem vette észre, hogy egy kisebb patakmeder keresztezi az útját, amelyben elbukott és bukás közben beverte a fejét egy farönkbe. Az 52 éves német elvesztette az eszméletét, nem sokkal kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe.
KOMMENTEK
pokmalac1 | 2011.02.12. 20:34
Kedves Batus! Bemásolnád nekem az eredeti linket a Steinplatte-i balesetről? Előre is köszi. Csak azért, mert oda megyünk nemsokára és messziről szeretném elkerülni a helyet!
kovacspeter.ski | 2011.02.15. 20:35
Ez is igazolja Jó ha van pálya rendőr.
Kedvelem őket.
cannibale | 2011.02.15. 21:42
A hülyeség ellen nincs orvosság.

Szállástippek
Pension Blasge csillagcsillagcsillag
Kedvező árú szobák és apartmanok reggelivel Bodensdorfban, a gerlitzeni sítereptől 6 km-re. A szálláshely az Ossiachi-tó partjától 10 perces sétára található, gyönyörű kilátással, nagy terasszal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Villa Huber csillagcsillagcsillagSuperior
Felújított, tradicionális Hotel a karintiai Afritz am Seeben, Gerlitzentől 8 km, Bad Kleinkirchheimtól 16 km-re. Szolgáltatásai: finn szauna, pezsgőfürdő, kávézó-bár, étterem, konferenciaterem, borospince, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Haus Lavendel
Családias hotel 25 barátságos, vintage stílusban berendezett szobával és apartmanokkal, félpanziós ellátással, Gerlitzen síterepétől 10 km-re, Arnoldstein síterepétől 35 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.