Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új időpontban a hazai FIS alpesi síverseny

2020.01.31. 2020.02.04. Magyar Sí Szövetség | frissítve: 2020.02.04.

Első alkalommal lesz felnőtt nemzetközi alpesi síverseny hazánkban. A sporttörténelmi eseményt a Magyar Sí Szövetség rendezi a Mátraszentistváni Sípark FIS minősítésű sípályáján.
Fotó: Magyar Sí Szövetség (Skihungary.hu)
Fotó: Magyar Sí Szövetség (Skihungary.hu)
Mindkét versenynapon műlesiklásban állhatnak rajthoz az indulók, de a FIS verseny mellett a szövetség megrendez egy két futamos para nemzetközi síversenyt is.

Magyarország első FIS versenyének a Mátraszentistváni Sípark ad otthont, ahol javában zajlik a versenypálya előkészítése a futamokra. A Magyar Sí Szövetség szakmai stábja, valamint ifjúsági versenyzői megkezdték a pálya tesztelését. Miklós Edit, a Magyar Sí Szövetség elnöke személyesen is kipróbálta a sípályát.

“Nagyon örülünk, hogy részesei lehetünk ennek a sítörténelmi pillanatnak. Már nagyon készülünk a versenyekre, és bízunk benne, hogy népes mezőny vesz részt a futamokon. Ifi válogatottunk a napokban birtokba vette a pályát, és a szövetségi edzők is kipróbálták már, ahogy jómagam is.
FIS minősítésű lesiklópálya Mátraszentistvánban
FIS minősítésű lesiklópálya Mátraszentistvánban
Egybehangzóan az a véleményünk, hogy a sípark munkatársai jó munkát végeztek. A világ legnépszerűbb sípályáin járhattam és versenyezhettem aktív éveimben, és összehasonlítva a világkupás pályákkal elmondhatom, hogy nemzetközi szintű és minőségű körülményeket teremtettek a mátraszentistvániak. Reméljük, az időjárás is a kegyeibe fogad minket, és egy emlékezetes FIS versenyt tudunk lebonyolítani” – nyilatkozta Miklós Edit.

A FIS minősítést a Mátraszentistváni Sípark 1-es pályája már évekkel ezelőtt megkapta, de a nem megfelelő időjárási viszonyok miatt eddig nem sikerült nemzetközi futamokat rendezni. A jövő heti FIS versenyre jelenleg minden feltétel adott.

A verseny programja elérhető a Magyar Sí Szövetség honlapján: www.skihungary.hu

Frissítés (2020. február 4.): elmarad a február 6-7-re tervezett verseny!

Az utóbbi napok enyhe időjárása miatt a hó minősége nem teszi lehetővé verseny lebonyolítását a Sípark Mátraszentistván FIS-pályáján. Ezért a Magyar Sí Szövetség és a Sípark vezetősége úgy döntött, hogy Magyarország első FIS alpesi sí versenyének megrendezését a jövő hétre halasztja. A PARA műlesikló versenyt azonban törölte a versenyigazgatóság.

A Síparkban a hosszú pálya és a síoktató pálya továbbra is nyitva áll a látogatók előtt, és megkezdődik a hóágyúzás, valamint a pályák előkészítése.

A “MÁTRA KUPA” FIS műlesikló verseny új időpontjáról és a módosított versenyprogramról a napokban tesznek közzé információt.
KOMMENTEK
M61021 | 2020.01.31. 15:38
Örülök a versenynek. Lehet, hogy FIS verseny először lesz itthon, de nehezen tudom elképzelni, hogy nemzetközi alpesi síverseny még sosem volt nálunk, mondjuk az elmúlt 100 évben. Az lehet, hogy emberemlékezet óta nem volt... :) Eplény lehetne a következő!
- Marky - | 2020.01.31. 21:09
Wow!
Részletes program elérhető valahol?
TKata | 2020.01.31. 21:58
Rámész az itt lévő linkre, ott rányomsz az ide érvényes képre, ott a lap alján a program lista elérhetőség, abból a listából kiválasztod az Invitation Mátra kupát, aztán ott lesz egy letöltés, na az lesz az.
Felhasznalonev | 2020.01.31. 22:32
Képzelem egy alpesi műlesikló pálya után, amin 1-2 percig is jönnek lefelé, hogy fog zsibbadni a lába a mátrai 600m hosszú pályán a versenyzőknek.. :) Mennyi lesz itt a szintidő? 10mp? Ez egy vicc.. Tanulni jók ezek a pályák, de..
Kis Kovi | 2020.01.31. 22:58
Bocsáss meg, de elég gyakran nézek (szinte az összeset, ha tudom) világkupa futam közvetítéseket és nem sokkal hosszabbak a szlalom/műlesikló pályák, de a versenyek közvetítésének elején ki is írják, szemléltetik a pálya adottságait.

A 600 métert pedig nem nyíl egyenesen teszik meg, ezért az a kapuk között kanyarodva jóval hosszabb út, szerintem lesz az legalább 800 méter a végén.
60 másodperc körüli futamok vannak a világkupában.

Szóval max. 20-30 %-kal lehet rövidebb ez egy világkupa pályánál, és a FIS szabályzat is gondolom elég komolyan részletezi, hogy mit minősíthetnek megfelelő pályának.

Örülök, hogy végre lesz ilyen rendezvény nálunk, ha tehetem, lehet, hogy meg is nézem a helyszínen.
Kis Kovi | 2020.01.31. 23:08
Megnéztem az elmúlt futamok pályáit a FIS oldalán, de ott csak annyi látszik, hogy kb. 200 méter szintkülönbségűek a pályák és 60 körüli a kapuk száma. A férfiak 50 sec környékén mozogtak a legutóbbi futamokon. Amennyiben kb. 60 km/h körüli átlagsebességgel haladnak (ez reális) a kapuk között, akkor kb. 800 métert haladnak 50 sec alatt, szóval nem kell aggódni Mátraszentistván miatt:)

Milyen jó lenne, ha olyan adottságaink is lennének (még), hogy egy komolyabb GS futamot is megrendezhessünk. Mondjuk Erdélyben akár egy lesiklást is simán lehetne a Kárpátokban rendezni, csak pénz kérdése, hogy legyen hozzá megfelelő infrastruktúra.
erdélyi gyuszi | 2020.01.31. 23:24
Ez nem vicc. MSZI-ben nem lesiklás lesz, hanem műlesiklás. Egy világ kupa műlesikló pálya 50-60 mp. Egy FIS verseny pályája ennél kevesebb is lehet. Amúgy az MSZI pálya, FIS minősítéssel rendelkezik! Tehát, minden OK.
István72 | 2020.02.02. 17:52
Már csak hó kéne az 1-esre...
smth83 | 2020.02.04. 12:04
Na igen, hó nélkül nem tudom hogy rendezik meg...?😑
admin2 | 2020.02.04. 15:25
Most jött a hír, frissítettük a cikket.

Az utóbbi napok enyhe időjárása miatt a hó minősége nem teszi lehetővé verseny lebonyolítását a Sípark Mátraszentistván FIS-pályáján. Ezért a Magyar Sí Szövetség és a Sípark vezetősége úgy döntött, hogy Magyarország első FIS alpesi sí versenyének megrendezését a jövő hétre halasztja. A PARA műlesikló versenyt azonban törölte a versenyigazgatóság.
M61021 | 2020.02.05. 08:36
Ha jól értem az új időpont egyelőre ismeretlen, vagyis nincs pontos időpont.
Trailrider | 2020.02.05. 19:43
A Sípark annyira büszke a hamarosan megrendezésre kerülő versenyre, hogy sem a honlapjukon, sem a fb oldalukon nem ejtenek róla egyetlen szót sem. Biztos nem örülnének, ha nézők is mennének :D
Trailrider | 2020.02.05. 19:54
Ééés nem! Legörgettem a pince alá három méterrel és megtaláltam A hírt :D

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.