Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hókáosz Ausztriában: még nincs vége

2015.05.21. Stánicz Balázs

A tegnapi hókáosz csütörtök reggel is folytatódott, lezárt utak, erős havazás. Mindez nem január közepén, hanem május 21-én. Bár a hóhatár feljebb húzódik, holnap délutántól újabb intenzív havazást jósolnak a sógorok.
Bár a naptár szerint május van az időjárás erről tudomást sem vesz. Sok tiroli és salzburgi síterepen akár már a síszezont is újrakezdhették volna, helyette a legtöbben a nyárra készülnek. Nem csak ők, az autóvezetők is, köztük kamionosok, akik nyári gumikkal kelnek útra.

A havazás kombinálva a nyári gumikkal kisebbfajta hókáoszt eredményezett Ausztria hegyvidéki részein. Lezárt utak, keresztbe fordult kamionok, árokba csúszott autók. A Brenner hágón csak ma délelőtt normalizálódott a helyzet; csütörtök reggelig többször is teljesen lezárták az autópályát. Az osztrák autópálya üzemeltető - Asfinag - elmondása alapján 30 év óta nem volt ilyen késői hókáosz az utakon.

Igaz számtalan hótolóval és szórógéppel takarították az autópályát, a nyári gumikkal közlekedő járművek óráról órára keresztbe húzták - szó szerint - az útjaikat.

A Stubai, Hintertux és Kaprun gleccseren 40-60 cm hó hullott. Igen sok hó esett a gasteini Stubnerkogelen, 2200 méteren 42 cm, továbbá a Grossglockner panorámaút mellett, ahol 45 cm friss havat mértek. A kedvelt magashegységi panorámautat csütörtök déltől újra megnyitották a forgalom előtt.

Az alacsony hóhatár egy komolyabb árvíztől védte meg Ausztria nyugati felét, mondják a szakértők. Bár a délután folyamán egyre több helyütt állt el a csapadék, a megnyugvás csak péntek délig tart. Délutántól újabb intenzív esőzés és havazás kezdődik, ezúttal dél felől.

Pénteken és szombaton 1500-1800 méter feletti hegyekben kifejezetten télies időjárásra kell felkészülnünk. Az osztrák gleccsereken újabb 30-60 cm friss hóra van kilátás.
KOMMENTEK
RékaMaria | 2015.05.22. 10:35
a felvonók mennek? mert ha igen, akkor mennénk síelni:)
WAndrea | 2015.05.22. 11:26
Kedves Réka!
Itt látható, hogy mely síterepeken üzemelnek a liftek:
http://sielok.hu/hojelentes/ausztri...a/rendhegy/csaknyitva/

Kaprun-Kitzsteinhorn május 25-éig van nyitva.
http://sielok.hu/holap/kaprun/
RékaMaria | 2015.05.22. 12:10
köszönöm szépen:)
Chopoker | 2015.05.22. 12:17
Ez igen, friss regisztráló és egyből síelni menne...májusban...gleccserre. Gratulálok!

Nem jár Neki egy sielok.hu-s aláöltöző? Szerintem hasznát venné hétvégén! :-)
osvald | 2015.05.24. 08:17
Helló,Hintertuxot ajánlanám viszonylag sok pálya van nyitva!

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sporthotel Cristall csillagcsillagcsillagcsillag
A magyar alkalmazottakkal üzemelő szálloda a Stubai-völgyben, Fulpmesben található, 1,5 km-re Schlick 2000-től, a gleccser pályáitól pedig 23 km-re. Kétágyas szobák, családi apartman és hatalmas lakosztály várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.