Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Már építik az új liftet Chopok északi részén

2013.10.22. Bata Attila

Múlt héten Chopokon járt szerkesztőségünk, ahol a síterep képviselőivel találkoztunk. Az idei fejlesztéseket már gőzerővel építik, többek között az északi oldalra tervezett új liftet, amellyel sokkal könnyebb lesz becsatlakozni a pályarendszerbe. Néhány kép az építkezésről.
Novemberben részletesebben is beszámolunk majd a síterep idei újdonságairól. A legfontosabb újdonság északon a közel két kilométer hosszú, hatszemélyes Lúčky – Priečno lift megépítése lesz.

Ahogy a képen is látható, szép kis irtást kellett végezni az erdőben, hogy az új lift nyomvonala a parkolótól felérjen a kék 5-ös, a 43-as síút és a piros 11-es pályák találkozásához. Itt egy vendéglő is épül majd.

Az új lift helye a térképen
Az új lift helye a térképen
Délen a legfontosabb változás, hogy a Krupovánál található parkolót átépítik és kibővítik. Erre szükség is lehet, hiszen a tavaly átadott kabinos lift eddig 17 kabinnal üzemelt, az idén azonban újabb kabinokat helyeznek forgalomba, és mostantól 35 kabinnal lehet felfelé utazni a déli oldal liftjén.

Az új lift látványterve
Az új lift látványterve
Mindkét oldal újdonságainak részletes leírása novemberben, a szezon kezdete előtt várható.

KOMMENTEK
Chopoker | 2013.10.22. 10:17
Batus, kössz a hírt, de esetleg "előlegbe" megtudhatnánk, hogy a tervek szerint mikor indítanák ezt a liftet, már az idei szezonra készen lesz esetleg?
Bata Attila | 2013.10.22. 10:50
Szia! Ez idén decemberre kész lesz, legalább is ez a terv :)
Peter Demeter | 2013.10.22. 12:47
Nekünk már semmi sem jó! :-)
Több mint 30 éve járunk Chopokra síelni.Mindig azért imádkoztunk, hogy végre igazi európai mércével mért síterep legyen.Most megkaptuk, de így már nem tetszik.Lassan egy ipartelepre/"síelőgyárra" hasonlít.Sorban állás már ritkán van, de a pályák olyan zsúfoltak lettek, hogy oda a síelés élménye.
Soha nem gondoltam volna, hogy vissza fogom sírni a régi szép időket :-)
Chopoker | 2013.10.22. 16:27
Igaz mennyivel jobb volt?!

Fogalma sem volt az embernek, hogy melyik csatorna teletext hójelentésének dőljön be, és elképzelni sem tudtuk, hogy másnap kb. milyen idő várható és mennyivel jobb volt, hogy nem voltak webkamerák sem, így nem írigykedtünk szép idő esetén az ottlévőkre! Ráadásul sokkal jobb volt a felvonóknál tűlekedni, akár 30-40perceket vívni a helyiekkel és közben magyar szlovák test a test elleni csatákat vívni és gyalázkodni, valamint egymás síléceit tiporni, miközben jó kis bagó füstöt is lehetett szippantani. Sőt ChD-n lehetett a Kosodrevinán akár fél órát is várni, mert az "oldalsó kétülésesnek", mint egy busznak fix indulási idejei voltak, vagy néhány évvel később fél órát gyalogolni a Derese lifthez, mert a csúcsra (1 vagy 2) szezonon keresztül nem járt lift. Mindezt azok után és előtt, hogy kifelé és hazafelé is lehetett Parassapusztán a határon 30-60percet várakozni, és esetleg nemzetközi zöldkártya hiányában csalódottan visszafordulni, vagy B-terv határátkelőt választani.

Internet és normális nemzetközi telefon kapcsolat hiányában szombat este lehetett akár 10-15 magánszálláson kopogtatni, és sikertelenség esetén este 7-8h körül Breznóbányán a 10emeletes szállodában egy-két becherovka után zuhanyozni. IGAZ MINDEZ BAGÓÉRT, hacsak nem büntetett meg a rendőr, mert az csúnyán borította a sítúra költségvetését! Sosem felejtem el, a Zadne Derese felvonón külön 10Korona volt egy menet, hiába volt kitűzve kokárda helyett a bérlet! A kolibákban fillérekért lehetett enni, az esti bulikban fillérekért lehetett piálni, a helyiek meg úgy útáltak minket, mint mi (vendéglátósokat kivéve)a Balatonon a nagy hangú bulizós németeket. Tényleg jól megváltozott minden, és tényleg sosem lesz jó, mindig másra fogunk vágyni, de szerencsére vannak már alternatív megoldások.

Egyben mindig egyetértünk a haverokkal, de jó lenne, ha "miénk" lenne az Alacsony-Tátra!:-)
kocsazsolt | 2013.10.22. 19:40
Azért én sem mennék vissza az időben,jobb ez így,de a tömeg hétvégente ,szünidőben, már-már elviselhetetlen a pályákon.A jelenlegi pályarendszerhez ez a felvonó kapacitás már szerintem túlzás,persze sorban állni nem kell,cserébe síelni se lehet biztonságosan,ha csak nem vagy freerider,akkor mehetsz a fák között is.
Ettől függetlenül mégis minden évben ellátogatok ide,mert mikor az reggel az elsők között a kiválóan ratrakolt pályán "karcolok" lefelé az mindent megér,és bizony jó lenne nekünk is ilyen hegy,cserébe adnánk a szlovákoknak jó sok természetvédőt,"segítsék" ott a pályaépítést:)
kócos | 2013.10.23. 04:42
Peter Demeternek: ezzel a felfogással jó élni, mert mindig kezedben van a fejlődés ellenőrzése. Csak sok zsebkendő kell hozzá, mert életed hátralévő sok-sok éve ezt az érzést, remélhetőleg, erősíti.

Szállástippek
Stráni Panzió csillagcsillag
Kedvező ár/érték arányú családi panzió szobákkal és apartmanokkal Myto (500 m), Tále (5 km) és Chopok dél&észak (11 km) közelében. Saját éttermében reggeli, félpanzió és teljes ellátás is rendelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Liptov csillagcsillag
Hotel Liptov, retro Hotel Chopok északi oldalán, a A3-Grand kabinos közelében 2-4-6 fős szobákkal. A legközelebbi sípálya (10a) 350 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata Zázvor
Skandináv típusú, fából épült turistaszállás Chopok/Jasná sípályáinak déli oldalától 1300 méterre. Szobák közös fürdőszobával és apartmanok saját fürdővel. Szolgáltatások: reggeli, bár/étterem, társalgószoba, sítároló, síkölcsönző, parkoló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.