Menü ≡

Március 5-ig mégsem nyithatnak az olaszországi sípályák

2021.02.15. | Szerző: MTI
Az olasz egészségügyi miniszter, Roberto Speranza nem engedélyezte a sípályák február 15-től tervezett megnyitását, és március 5-ig meghosszabbította a zárva tartásukat - közölte a tárca vasárnap este.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
A miniszter azonnali rendelkezéssel hatályon kívül helyezte a sípályák megnyitásáról szóló döntéseket, amelyeket a tartományok hoztak még az előző kormány intézkedései alapján.

Többek között az alpesi Lombardia, Piemonte, Friuli Venezia Giulia és Veneto régió február 15-től tervezte újra nyitni a lassan egy éve lezárt sípályákat.
Az egészségügyi hatóságok nem támogatták a síturizmus újra indítását az új koronavírus mutációinak, különösen a nagy britanniai variáns erőteljes terjedése miatt, amely elsősorban az észak-olaszországi térségeket érinti.

A régiók tiltakoztak a minisztérium utolsó pillanatban érkezett tiltása miatt.

Daniele D'Amario a régiók tanácsának idegenforgalmi felelőse hangoztatta, hogy hatalmas veszteségről van szó, mivel az olasz Alpokban minden készen állt a turisták biztonságos fogadására. Kiemelte, hogy a sípályák megnyitását az egészségügyi minisztérium az utóbbi hónapokban már négyszer elhalasztotta, most pedig az utolsó pillanatban ismét leállította.

A téli üdülőhelyként ismert piemonti Bardonecchia polgármestere Francesco Avati viccnek nevezte Róma tétovázását. Kijelentette, komolyabbnak tartja Franciaországot, ahol lezárták a sípályákat, és nem áltatják az ágazatban dolgozókat.

A gazdasági fejlesztésért felelős Giancarlo Giorgetti, a Liga párt szombaton munkába állt minisztere szerint a síszezonnak ezzel vége. Giorgetti azonnali anyagi segítséget szorgalmazott az észak-olaszországi síturizmusnak. Megjegyezte, hogy az eddig ígért 4,5 milliárd euró állami forrás nem elegendő.

Az ágazat évi 12 milliárd euró forgalmat bonyolít le, és a sípályák térségében működő vendéglátást is számolva, 400 ezer embernek ad munkát. Az olaszországi síturizmus évente 4 millió vendéget fogad, egyharmadukat december és január között.
2021.02.15. 18:58:16 Peter Szekely
Hát, sajnálom hogy holnap nem tudunk nekiindulni Livignonak, de még jobban sajnálom ottani barátainkat...
2021.02.15. 20:08:08 SNOWSHARK2017
Nekünk is meghasad a szívünk..... Már elkezdtem rendezni a cuccokat.
2021.02.15. 20:59:36 Sansovino
Az olasz politikusok híresen hülyék voltak mindig. Lám a lengyelek pont nyitottak. Lett is olyan ihajcsuhaj, hogy nem győzik a rendőrök a Krupowkán. ☺
2021.02.15. 22:32:54 D.Dani
Aztán ott van Svájc, ahol a legrosszabb időszakban nyíltak ki a sípályák, ennek ellenére azóta a fertőzöttszámok folyamatosan csökkennek.
2021.02.16. 09:44:44 Deni11111
Csak azt nem értem miért pont a síelés fáj a politikusoknak annyira ?
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »