Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tirolban negatív tesztet kérnek a síeléshez

2021.02.16. Bata Attila

Az osztrák vírushelyzet jelenleg a tiroli tartományban tűnik a legsúlyosabbnak, itt a vírus mutációja okoz gondokat. Hétfőtől az összes tiroli síterepen csak negatív teszttel lehet síelni.
Kitzbühel: ingyenes tesztállomás a síterepen
Kitzbühel: ingyenes tesztállomás a síterepen
Németország és Olaszország hétvége óta szigorított a belépési feltételeken Tirolból, mivel az osztrák tartomány a koronavírus dél-afrikai mutációja miatt az egyik fertőzési gócponttá vált Európában. A tegnapi adatok szerint a tartományban 318 aktív esetet tartottak nyilván, ebből 176 (55%) a dél-afrikai mutáció.

Olasz módra, itt is utolsó pillanatban változtattak a feltételeken, így a vasárnap esti döntés értelmében hétfő óta csak 48 óránál nem régebbi negatív covid teszttel lehet síelni a tiroli síterepeken. A rendőrök szúrópróbaszerűen ellenőriznek.

Nem kell negatív igazolás a 10 éven aluli gyermekeknek, a sítúrázóknak, a szánkózóknak és azoknak, akik igazolni tudják, hogy az elmúlt 6 hónapban átestek a betegségen.

A rendelkezés elég sok fejtörést okozott a tiroli síterepeknek. Sölden például egyből bezárt, meghatározatlan ideig nem nyitnak ki. Ischgl idén még egy napot sem volt nyitva, a februári nyitás lehetőségét fontolgatták, de ezek után erre egyre kevesebb az esély.

Több síterepen is megszervezték, hogy tesztállomásokon fogadják a síelőket.
KOMMENTEK
Stani | 2021.02.16. 18:14
A vírushelyzet elsősorban a médiában súlyos, mindenesetre a 7 napos "inzidenz" érték Tirolban a legalacsonyabb az osztrák tartományok közül, ugyanis jelenleg 75.

Kitzbüheli liftársaság vezetője így nyilatkozott:

"Das hat nichts mehr mit medizinischen Fakten zu tun, sondern ist ein reines Politikum".

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Hotel Montanara csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított 4 csillagos hotel igényes, alpesi stílusú szobákkal és apartmanokkal, reggelivel, vagy önellátással a híres Ischgl üdülőtelepülés szélén, 5-600 méterre a kabinos lifttől és 20 méterre a legközelebbi sípályától. Új wellness részleg szaunákkal, gőzfürdőkkel, pihenőszobákkal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.