Menü ≡

Nassfeld: kötelező a negatív koronavírusteszt a sípályákon

2021.02.22. | Szerző: Bata Attila
Hétvége óta szigorítottak a legnagyobb karintiai síterepen is. Mostantól csak 48 óránál nem régebbi negatív koronavírusteszttel (akár PCR vagy antigén) lehet síelni. A síterep tesztállomásokat hozott létre a síelőknek.
h i r d e t é s
Hermagor közelében szombat óta szigorítások léptek életbe. A kb. 18 ezer fős régióban az utóbbi időben jelentősen megemelkedett a fertőzöttek száma, a laboreredmények szerint a brit mutációnak "köszönhetően". Az un. hétnapos, 100 ezer lakosra vetített fertőzési ráta meghaladja az 500-at, amely kb. ötszöröse a jelenlegi osztrák átlagnak.

A jó hír, hogy Nassfelden továbbra is lehet síelni, de csak 48 órás negatív teszttel. Nem kérnek tesztet a 10 éven aluliaktól, a sítúrázóktól, valamint azoktól, akik igazolni tudják, hogy az előző hat hónapban átestek a betegségen. A rendelkezések, előreláthatóan, március 7-ig maradnak érvényben.

A teszteket a rendőrségnek és az egészségügyi hatóságoknak van joguk ellenőrizni, szúrópróbaszerű ellenőrzésről olvashatunk a helyi sajtóban. A síterep alkalmazottjai a távolságtartásra figyelnek és az FFP2-es maszkok használatát ellenőrzik.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A településen a "tesztutcákban" és a helyi tesztállomáson bárki kérhet tesztet, ehhez azonban előzetes jelentkezésre van szükség a síterep honlapján.

Múlt héten a tiroli síterepeken hoztak hasonló és jelenleg és érvényben lévő szigorításokat, ott a dél-afrikai mutáns miatt.

Ausztriában jelenleg a síterepek üzemelhetnek, de a szálláshelyek nem fogadhatnak turisztikai céllal érkező vendégeket március végéig. Hamarosan döntés születhet a húsvéti ünnepekkel (április 4-5.) kapcsolatban. A remek hóviszonyok miatt számos síterep kitartana húsvétig vagy azon is túl pl. Obertauern és a gleccserek.
2021.02.22. 18:16:58 Deni11111
Az FFP2 es maszk mitől véd? Senki nem vizsgálta .
2021.02.22. 18:36:58 Kis Kovi
Teljesen logikus, hogy sokszor a teljes tünetmentes hordozó gyerekeknél nem fontos a teszt, csak a felnőtteknél.
2021.02.23. 11:04:11 Stani
... ennek "köszönhetően" múlt hétvégén üres volt a síterep, mindenki Gerlitzenen síelt :)
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »