Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nassfeld: kötelező a negatív koronavírusteszt a sípályákon

2021.02.22. Bata Attila

Hétvége óta szigorítottak a legnagyobb karintiai síterepen is. Mostantól csak 48 óránál nem régebbi negatív koronavírusteszttel (akár PCR vagy antigén) lehet síelni. A síterep tesztállomásokat hozott létre a síelőknek.
Hermagor közelében szombat óta szigorítások léptek életbe. A kb. 18 ezer fős régióban az utóbbi időben jelentősen megemelkedett a fertőzöttek száma, a laboreredmények szerint a brit mutációnak "köszönhetően". Az un. hétnapos, 100 ezer lakosra vetített fertőzési ráta meghaladja az 500-at, amely kb. ötszöröse a jelenlegi osztrák átlagnak.

A jó hír, hogy Nassfelden továbbra is lehet síelni, de csak 48 órás negatív teszttel. Nem kérnek tesztet a 10 éven aluliaktól, a sítúrázóktól, valamint azoktól, akik igazolni tudják, hogy az előző hat hónapban átestek a betegségen. A rendelkezések, előreláthatóan, március 7-ig maradnak érvényben.

A teszteket a rendőrségnek és az egészségügyi hatóságoknak van joguk ellenőrizni, szúrópróbaszerű ellenőrzésről olvashatunk a helyi sajtóban. A síterep alkalmazottjai a távolságtartásra figyelnek és az FFP2-es maszkok használatát ellenőrzik.
Mai webkamera: Tressdorfer Höhe
Mai webkamera: Tressdorfer Höhe
A településen a "tesztutcákban" és a helyi tesztállomáson bárki kérhet tesztet, ehhez azonban előzetes jelentkezésre van szükség a síterep honlapján.

Múlt héten a tiroli síterepeken hoztak hasonló és jelenleg és érvényben lévő szigorításokat, ott a dél-afrikai mutáns miatt.

Ausztriában jelenleg a síterepek üzemelhetnek, de a szálláshelyek nem fogadhatnak turisztikai céllal érkező vendégeket március végéig. Hamarosan döntés születhet a húsvéti ünnepekkel (április 4-5.) kapcsolatban. A remek hóviszonyok miatt számos síterep kitartana húsvétig vagy azon is túl pl. Obertauern és a gleccserek.
KOMMENTEK
Deni11111 | 2021.02.22. 18:16
Az FFP2 es maszk mitől véd? Senki nem vizsgálta .
Kis Kovi | 2021.02.22. 18:36
Teljesen logikus, hogy sokszor a teljes tünetmentes hordozó gyerekeknél nem fontos a teszt, csak a felnőtteknél.
Stani | 2021.02.23. 11:04
... ennek "köszönhetően" múlt hétvégén üres volt a síterep, mindenki Gerlitzenen síelt :)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Alpenhotel Marcius csillagcsillagcsillag
Hagyományos alpesi stílusban épült hotel Nassfeld szívében, 1.300 méteren, csak 80 méterre a legközelebbi sífelvonótól! 2-5 ágyas szobák félpanziós ellátással, kis wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (3)
Almhotel Kärnten csillagcsillagcsillagcsillag
Az új 4 csillagos Almhotel Kärnten 1.500 méteren, közvetlenül Nassfeld síterepe mellett várja vendégeit, kétágyas és családi szobákkal, félpanziós ellátással. Síelés után a modern szauna részlegben pihenhetünk meg, panoráma kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almresort Gartnerkofel
A modern Almresort Gartnerkofel egy abszolút pályaszállás a nassfeldi sírégió Gartnerkofel részén. A szállás 3 különböző apartman típussal rendelkezik, némelyikük saját szaunával felszerelt.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.