Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mától nyitnak Saalbach és Zell am See síterepei

2018.11.30. Stánicz Balázs

A mai napon és december első hétvégéjén több osztrák terepen is kezdetét veszi a 2018/19-es szezon, így a salzburgi Saalbachban és Zell am Seeben is.
Zell am See november 20-án (azóta természetes hó is esett) - fotó: facebook
Zell am See november 20-án (azóta természetes hó is esett) - fotó: facebook
A holnapi naptól csúszhatunk Saalbachban, azonban gyalogosok részére már nyitva lesz az új Kohlmaisbahn, ráadásul ingyenesen használható 9 és 16 óra között. A síelőket és snowboardosokat szombattól várja a sícirkusz, Hinteglemmben, Leogangban (itt már a mai naptól) és Fieberbrunnban karcolhatunk.

Hinterglemmben a Zwölfelkogel kabinos mindkét szekciója és a hozzá tartozó sípályák nyitva lesznek, hab a tortán, hogy egészen a völgyig csúszhatunk, ami 1000 méter feletti szintkülönbséget jelent. Jelenleg ezt a tartományban Saalbach mellett csak Kaprun tudja.

Leogangi rész a mai (november 30.) naptól startol, az Asitz kabinosokkal juthatunk fel a sípályákig és a felső részen három üléses (Muldenbahn, Asitzgipfelbahn, Sportbahn) és egy tányéros vár ránk. Egy hangulatos hütte, a hendl fischerei is nyitva lesz.

A fieberbrunni részen szombattól a Streibödenbahn jár és itt is a völgyig csúszhatunk. Fontos megjegyezni, hogy a leogangi részt leszámítva a másik kettőn csak a hétvégén síelhetünk, egyelőre.

Zellben az első napon a Schmitten völgyből közlekedő trassXpress kabinossal juthatunk fel a sípályákhoz.

A felső részen 1700-2000 méter közt négy sípályán síelhetünk, amiket a Breiteckbahn hatüléses és a Kapellenbahn négyüléses szolgál ki. A sípályákon 35 cm-es a hóvastagság.

A megéhezett síelőket több hütte is várja, ezek közül két tippünk: a pár éve nyílt Ederalm a 8-as pálya mentén, vagy a Breiteckalm az 1-es sípálya mellett.
KOMMENTEK

Szállástippek
Saalbach Suites
2022 decemberi átadású, 2-7 fős, elegáns szobák és lakosztályok Saalbach-Hinterglemm, vorderglemmi sípályái mellett! Szolgáltatások: parkoló, wifi, wellness részleg, reggeli. Az szálláshely egy saját bárral is rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tannenhof
A családi vezetésű barátságos panzió Leogangban, hangulatos szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáitól 6-7 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is kérhető, a pihenésről panorámás szauna gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.