Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonságok a Mátraszentistváni Síparkban a 2005/06 szezonra

2005.09.14. sielok.hu

A Mátraszentistváni Sípark a 2005-2006-os szezonra tovább fejlesztette a pálya- és felvonórendszerét, melynek eredményeképpen jelentősen megnövekszik a síterep kapacitása. A szezontól egy új Doppelmayr típusú felvonó működik majd.

Új Doppelmayr felvonó létesül
Elkezdte az újabb, immár harmadik sífelvonója építését a mátraszentistváni síparkban a hajdúszoboszlói Digitroll Kft. Az együttvéve mintegy 72 millió forintos sport célú beruházást a társaság a Raiffeisen Bank hiteléből valósítja meg, a berendezést - mint az előző kettőt is - a német Doppelmayr cég szállítja - tájékoztatott Kőrösi Imre, a kft. tulajdonosa és ügyvezetője.

Jelentős kapacitás növekedés
Az óránként 1223 fő szállítására alkalmas csákányos felvonó építése azért vált szükségessé, mert a meglévő kettő kapacitásánál kétszer-háromszor nagyobb igény jelentkezett a múlt évben. A kibővített nyomvonal már elkészült és az új sílift révén a következő szezontól együttesen 1710 síző szállítható fel (tavaly ez 480 fő volt) óránként a völgyből a Sípark pályáinak kiinduló pontjára, azaz 820 m-re
A Sípark liftjeinek összes szállító kapacitása 3100 Fő/óra értékre emelkedik, mely már jelentősen csökkentheti a várakozási időket.

Az Ostalpen sírégió része lett Mátraszentistván
Az osztrák szakemberek elismerését jelzi, hogy a 2005/2006-os szezontól kezdődően a Mátraszentistváni Sípark bekerült az osztrák OSTALPEN sírégióba, amely 32 stájer ill. alsó-ausztriai sípályát tömörít. Harmincharmadik síterepként Mátraszentistván része lehet a hatalmas sírégiónak s így a közös pontrendszerű síbérlet rendszernek. Az egyik hétvégén mondjuk St. Coronán, vagy a Hochkaron lehet síelni a Síparkban is megvásárolható bérlettel a következő hétvégén meg pedig a Mátrában. A rendkívül kedvező árú osztrák bérlet egyben belépési garanciát is jelent a hétvégén a Sípark területére.

Síbérlet vásárolható az ország 17 pontján
Az idei szezonban a CAR-TOUR utazási iroda révén az ország 17 pontján előre meg lehet vásárolni a Sípark napi jegyeit (4000 Ft / felnőtt ill. 2400 Ft / gyerek-14 éves korig), s az új 5 napos szabad-bérletet is, mellyel az esti sízést is beleértve tetszőleges időpontban felkereshető a Sípark. Ennek ára 16.000 Ft lesz. Akár reggel 9-től este 8-ig is lehet síelni anélkül, hogy a kasszánál várni kellene a jegykiadásra. Belépési garanciát nyújt a hétvégére (tehát nem kell előre jelezni az érkezést) ha szombaton vagy vasárnap de. 10 óra előtt jelenünk meg a liftnél! Az új szabad-bérlettel kényelmesen és rendkívül kedvezményesen (3200 Ft/nap) lehet majd síelni.

Síbérlet bónuszok
Minden síbérlet ára tartalmazza a díjtalan parkolást a Síparkhoz tartozó parkolókban, 500 ezer Ft kártérítésig a balesetbiztosítási díjat, a hóágyúzott pályákat, a lifteket és a folyamatosan takarított és fűtött mellékhelységek díjtalan használatát. Lift használat nélküli napijegy is lesz a kezdők részére, 1000 Ft-ért. Ebbe is beleértendő az előzőekben felsorolt infrastruktúra használata.

Balesetvédelem
A tavalyi szezon negatív tapasztalatai és a balesetek miatt a sípályán kizárólag csak a jeggyel érkezők tartózkodhatnak: tehát gyalogosok és szánkósok a pályák területére nem léphetnek be. Szeretnének a sípark üzemeltetői kevésbé zsúfolt, kulturált és főleg balesetmentes környezetet biztosítani minden síbarátnak.

További fejlesztési tervek:
- Micimackó téli-nyári gyerekpark tervezése
- Új rönk-bár kialakítása
- FIS követelmények teljesítése a versenysporthoz

A tervek megvalósításáról folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.