Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonságok a Mátraszentistváni Síparkban a 2005/06 szezonra

2005.09.14. sielok.hu

A Mátraszentistváni Sípark a 2005-2006-os szezonra tovább fejlesztette a pálya- és felvonórendszerét, melynek eredményeképpen jelentősen megnövekszik a síterep kapacitása. A szezontól egy új Doppelmayr típusú felvonó működik majd.

Új Doppelmayr felvonó létesül
Elkezdte az újabb, immár harmadik sífelvonója építését a mátraszentistváni síparkban a hajdúszoboszlói Digitroll Kft. Az együttvéve mintegy 72 millió forintos sport célú beruházást a társaság a Raiffeisen Bank hiteléből valósítja meg, a berendezést - mint az előző kettőt is - a német Doppelmayr cég szállítja - tájékoztatott Kőrösi Imre, a kft. tulajdonosa és ügyvezetője.

Jelentős kapacitás növekedés
Az óránként 1223 fő szállítására alkalmas csákányos felvonó építése azért vált szükségessé, mert a meglévő kettő kapacitásánál kétszer-háromszor nagyobb igény jelentkezett a múlt évben. A kibővített nyomvonal már elkészült és az új sílift révén a következő szezontól együttesen 1710 síző szállítható fel (tavaly ez 480 fő volt) óránként a völgyből a Sípark pályáinak kiinduló pontjára, azaz 820 m-re
A Sípark liftjeinek összes szállító kapacitása 3100 Fő/óra értékre emelkedik, mely már jelentősen csökkentheti a várakozási időket.

Az Ostalpen sírégió része lett Mátraszentistván
Az osztrák szakemberek elismerését jelzi, hogy a 2005/2006-os szezontól kezdődően a Mátraszentistváni Sípark bekerült az osztrák OSTALPEN sírégióba, amely 32 stájer ill. alsó-ausztriai sípályát tömörít. Harmincharmadik síterepként Mátraszentistván része lehet a hatalmas sírégiónak s így a közös pontrendszerű síbérlet rendszernek. Az egyik hétvégén mondjuk St. Coronán, vagy a Hochkaron lehet síelni a Síparkban is megvásárolható bérlettel a következő hétvégén meg pedig a Mátrában. A rendkívül kedvező árú osztrák bérlet egyben belépési garanciát is jelent a hétvégén a Sípark területére.

Síbérlet vásárolható az ország 17 pontján
Az idei szezonban a CAR-TOUR utazási iroda révén az ország 17 pontján előre meg lehet vásárolni a Sípark napi jegyeit (4000 Ft / felnőtt ill. 2400 Ft / gyerek-14 éves korig), s az új 5 napos szabad-bérletet is, mellyel az esti sízést is beleértve tetszőleges időpontban felkereshető a Sípark. Ennek ára 16.000 Ft lesz. Akár reggel 9-től este 8-ig is lehet síelni anélkül, hogy a kasszánál várni kellene a jegykiadásra. Belépési garanciát nyújt a hétvégére (tehát nem kell előre jelezni az érkezést) ha szombaton vagy vasárnap de. 10 óra előtt jelenünk meg a liftnél! Az új szabad-bérlettel kényelmesen és rendkívül kedvezményesen (3200 Ft/nap) lehet majd síelni.

Síbérlet bónuszok
Minden síbérlet ára tartalmazza a díjtalan parkolást a Síparkhoz tartozó parkolókban, 500 ezer Ft kártérítésig a balesetbiztosítási díjat, a hóágyúzott pályákat, a lifteket és a folyamatosan takarított és fűtött mellékhelységek díjtalan használatát. Lift használat nélküli napijegy is lesz a kezdők részére, 1000 Ft-ért. Ebbe is beleértendő az előzőekben felsorolt infrastruktúra használata.

Balesetvédelem
A tavalyi szezon negatív tapasztalatai és a balesetek miatt a sípályán kizárólag csak a jeggyel érkezők tartózkodhatnak: tehát gyalogosok és szánkósok a pályák területére nem léphetnek be. Szeretnének a sípark üzemeltetői kevésbé zsúfolt, kulturált és főleg balesetmentes környezetet biztosítani minden síbarátnak.

További fejlesztési tervek:
- Micimackó téli-nyári gyerekpark tervezése
- Új rönk-bár kialakítása
- FIS követelmények teljesítése a versenysporthoz

A tervek megvalósításáról folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.